Kaddafi'nin başına ödül konuldu

25 Ağustos 2011 00:28  

 

Kaddafi'nin başına ödül konuldu

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil, Libya lideri Muammer Kaddafi'yi yakalayan veya öldüren her kim olursa olsun affedileceğini söyledi.

Abdülcelil, Kaddafi'yi ölü ya da diri getirenlere 1,3 milyon dolar ödül verileceğini de belirtti. Öte yandan Libyalı muhaliflerin, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin karargahında, Kaddafi'nin destekçilerinin açtığı ateş altında kaldıkları belirtildi.

Libyalı muhaliflerin, dün girdikleri Bab-ül Aziziye karargahını bu sabah dolaşırken, silahlı saldırıya uğradıkları, saldırı üzerine kısa bir süre siper aldıkları, bazılarının koşarak, bir kısmının kamyonetlerle çıkış kapısına yöneldikleri, daha sonra karargaha geri döndükleri belirtildi. Silahlı saldırının ne yönden geldiğinin anlaşılmadığı ifade edilirken, muhaliflerin komutanlarından Muhammed Emin, rejim yandaşları arasındaki son kalelerin, karargahın yakınındaki bölgelerde siper aldıklarını söyledi.

Bu arada Libya'nın başkenti Trablus'ta, yabancı gazetecilerin kaldığı Rixos oteli yakınından şiddetli silah sesleri geldiği bildirildi. Otelin yakınında bulunan bir Reuters haber ajansı muhabiri, hafif silahların yanı sıra uçaksavar sesleri de duyduğunu belirtti.

Libya'da uçaksavarlar hem Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçler hem de Libyalı muhalifler tarafından kara savaşlarında kullanılıyor. Rixos otelinin içinde bulunan bir grup gazetecinin otelden dışarıya çıkmasının Kaddafi yanlısı güçlerce engellendiği bildirildi.

'Kaddafi, Libya'nın yüzde 95'inin kontrolünü kaybetti'
El Cezire televizyonu ise, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, Libya'nın yüzde 95'inin kontrolünü kaybettiğini duyurdu. Televizyonun, Libyalı muhaliflerin bir subayına dayandırdığı haberinde, Kaddafi'nin, Libya'nın yüzde 95'inin kontrolünü yitirdiği belirtildi. (aa)

Radikal

Son Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2011 00:45

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0