İzmirli yurttaşlar Temel Reis teknesinden 'demokrasi bildirisi' yayınladı

24 Aralık 2009 01:54  

 

İzmirli yurttaşlar Temel Reis teknesinden 'demokrasi bildirisi' yayınladı

İZMİR- Darbeye Karşı Yetmiş Milyon Adım Koalisyonu, İzmir, Konak'taki Kayık Heykeli önünde eylem yaptı. Grup, halkı darbelere karşı durmaya ve sivil siyasete sahip çıkmaya çağırdı. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, ağır silahlarla donatılmış Oruç Reis Fırkateyni'nden, topluma 'nerede durulması gerektiği' talimatı vermesine nazire yapan eylemciler "Temel Reis Teknesi'nden 'Demokrasi Bildirisi' yayınladı. Darbeye Karşı Yetmiş Milyon Adım Koalisyonu İzmir bileşenlerinin ortak açıklamasını okuyan Süha Erkan, "Ey halkım, soruyorum: Memur sen misin, İlker Bağbuğ mu? Hesap vermesi gereken sen misin, yoksa ünvanı Genelkurmay Başkanı olan bir memur mu?" dedi.

“Ey Halkım! Biliyorum, acı çekiyorsun. Ama provokasyonlara gelme ve unutma! Tokat Reşadiye'de kaybettiğimiz de, Cudi'de, Gabar'da kaybettiğimiz de bizimdir. Düşen canlar, akan kanlar hep bizim, Hep bizden değil mi? Evet, hepside bizim bağrımızdan kopan çocuklarımız. Gelin, siz de bu gemiye binin. Demokrasi ve kardeşliğe doğru demir alalım” diyerek barış ve kardeşlik olduktan sonra silaha gerek olmadığını söyleyen Erkan, "Silahsız kuvvetlere, yani halkın oylarıyla seçilmiş meşru bir hükümete ve Parlamento'ya karşı yürütülen darbe ve cunta faaliyetlerini halkımızla paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Halkın silahların, şiddetin ve ölümlerin gölgesinde yaşamak istemediğini, darbecilerin amacınınsa bu olduğunu vurguladı. Silahla ülkenin bekasının sağlayacağını düşünenleri büyük hata içinde gördüklerini belirten Erkan, "Bu halk, içeride ve dışarıda barış ve kardeşliği istiyor, hak ediyor. Darbecilerse her yerde düşman görüyor. Onlara göre seçilmiş hükümetler, solcular, muhafazakârlar, Aleviler, İslamcılar, Kürtler, azınlıklar hep düşman. Darbecilerin lügatında dostluk, kardeşlik, eşitlik, adalet ve özgürlük yok. Halkımız, acı çekiyorsunuz ama provokasyonlara gelmeyin." dedi. Günün darbecilere ve darbe cesareti verenlere dur deme zamanı olduğunun altını çizen Süha Erkan, halkın sivil siyasete sahip çıkmasını da istedi.


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0