İzmir'de dehşet

20 Ağustos 2011 00:25  

 

İzmir'de dehşet

İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar Mahallesindeki ormanlık alanda iki kadın cesedi bulundu. Boğazları kesilerek öldürüldüğü anlaşılan iki kadının Kuşadası'na tatile gelen turistler olduğu belirtildi.

Olay, Kuşadası'nda tatil yapan İrlandalı Shanon Grahon'un tekne gezisinden döndüğünde annesi Marion Elizabeth Grahon'a ulaşamaması üzerine ortaya çıktı. Annesine ulaşamayan Shanon Grahon, polise başvurdu. Polisin, kızın arkadaşlık kurduğu 17 yaşındaki garson Recep Ç.'yi sorgulaması üzerine cinayet ortaya çıktı. 15 yaşındaki Shanon Grahon ile aşk yaşadıklarını belirten Recep Ç. cinayeti itiraf etti.

Recep Ç., evlenmelerine karşı çıkan anne Marion Elizabeth Grahon'u (54) ve birlikte tatil yaptığı bayan arkadaşı Katy Wins More'yi (54) gezdirme bahanesi ile Kuşadası'ndan İzmir'e M.K. isimli taksici ile birlikte götürdüğünü söyledi. İzmir'de, babası E.Ç.'nin dükkanına kadar Kuşadası'ndan tuttuğu taksi ile giden Recep Ç. burada babasının arabasını alarak Marion Elizabeth Grahon ve Katy Wins More'yi gezdirme bahanesi ile Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Mahallesindeki ormanlık alana götürdü. İki kadını burada bıçakla öldürdüğünü itiraf eden Recep Ç. daha sonra Kuşadası'na döndüğünü söyledi.

ELBİSELERİNİ ÇÖPE ATMIŞ

Recep Ç. ile ilişki yaşayan İrlandalı kızın olay olduğu anda tekne turunda olduğu anlaşıldı. Tekne turundan dönen Shanon Grahon annesine ulaşamayınca polise haber vermesiyle olay ortaya çıktı. Recep Ç.'nin cinayet sonrası Kuşadası'na döndüğünde hareketlerinin şüpheli olduğunu belirten çalıştığı işyerindeki arkadaşları, "Recep, geldiğinde çok farklıydı. Bir süre sessiz sessiz duvarın dibinde oturdu. Daha sonra üzerindeki eşyaları değiştirdi. Daha sonra bir poşet içinde çöpe bir şeyler attı" dediler.

Polisin çöpte yaptığı aramada üzerinde kan lekeleri olan kıyafetleri bulduğu öğrenildi. Olayı itiraf eden Recep Ç. daha sonra olay yerine getirilerek cesetlerin yerini gösterdi. Öldürülen Marion Elizabeth Grahon, Katy Wins More'nin cesetleri olay yerinde yapılan incelemelerin ardından İzmir Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

Olayın ardından Recep Ç., babası E.Ç. ile taksi şoförü M.K. gözaltına alındı.

Zanlı tutuklandı

İrlandalı sevgilisinin annesi ile annesinin arkadaşını hunharca öldüren 17 yaşındaki katil zanlısı tutuklandı.

İrlandalı sevgilisi Shannon Graham'ı tekne turuna gönderdikten sonra kız arkadaşının annesi Marion Elizabeth Graham ile arkadaşı Cathy Dinsmone'yi öldürmekten gözaltına alınan R.Ç. (17) ile babası Eyüp Ç. ve taksi şoförü, İzmir jandarmasına teslim edilmişti. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan R.Ç. tutuklanırken, baba Eyüp Ç. ve taksi şoförü ise serbest bırakıldı.

Star

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0