İzmir URLA'da tehlikeli YANGIN!..

26 Eylül 2010 15:10  

 

İzmir URLA'da tehlikeli YANGIN!..

Urla Zeytinalanı ve Kekliktepe'de çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Şiddetli lodos nedeniyle yayılan yangına çok sayıda uçak ve helikopter müdahale etmeye çalışıyor. Denizden alınan sularla yanın söndürülmeye çalışılıyor. Paniğe kapılan bölge sakinleri evlerini terk ediyorlar.

Fotoğraflar için tıklayın

Ormanlık alanda çıkan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine yaklaştı

İzmir'in Urla ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine, polisler evlerin boşaltılması yönünde anons yaptı.

Zeytinalanı mevkiinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle yayılma eğilimi gösteren yangına, itfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 helikopter, 3 uçak ve 50'ye yakın yer ekibi müdahale ediyor.

Polisler, yanan alana yakın bazı evlerin boşaltılması yönünde anons yaparken, vatandaşların da evlerinin önündeki otluk alanları tedbiren hortumlarla ıslattığı görüldü. Vatandaşların rüzgarın getirdiği yoğun dumandan etkilenmemek için yüzlerini maske ve tülbentlerle kapattığı gözlendi. Bölgede çalışan polis ekiplerine de maske dağıtıldı.

Öte yandan dumandan zehirlenilmesi ihtimaline karşı bölgeye ambulanslar gönderildi.

IHA

Son Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2010 15:26

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0