İzmir hep yerinde saymış durmuş

12 Mayıs 2011 14:47  

 

İzmir hep yerinde saymış durmuş

Kültür Bakanı Günay, milletvekili adayı olduktan sonra İzmir’e farklı gözle baktığını ve mega kentin geride kaldığını, ancak bunları telafi edeceklerini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili adayı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Star Gazetesi Ege Bölge Temsilcilisi Ahmet Kaplan’a ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Günay, ziyareti sırasında Ege Bölge Temsilcisi Kaplan’a İzmir’e ilişkin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. İzmir’e çok defa geldiğini ancak milletvekili adayı olduktan sonra şehre daha farklı bir gözle bakmaya başladığını ifade eden Günay, “Gezilerim sırasında üzüntüyle gördüm ki İzmir yerinde saymış. Şimdi biz onların alt yapı ve hizmet konularında geç kalmışlığını telafi etmek için buradayız. Halkın haklarını savunduğumuz müddetçe iktidar olmaya devam edeceğiz ve kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz” dedi. İzmir’in kruvaziyer konusunda ciddi mesafe aldığına dikkat çeken Günay, “Yat limanları, Alsancak’ın da kruvaziyere yetmeyeceği düşünülerek, İnciraltı’na bir liman daha yapmamız lazım. Çeyrek yüzyıllık ufkumuzun olması gerekir” şeklinde konuştu. Bakan Günay, Çeşme Yarımadası planıyla ilgili bir iki ay içerisinde çözüme kavuşturacaklarını müjdeledi. İzmir’de yatak kapasitesinin arttırılacağını da belirten Bakan Günay, İzmir turizminin Antalya kadar gelişim sağlamasını hedeflediklerini kaydetti. DENİZ YILMAZ

Turist sayısı 5 kat artmalı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’ni (ETİK) ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’e gelen turist sayısının yüzde 100 artsa bile yetmeyeceğini söyledi. “1 milyon 200 bin, yüzde 100 artsa en fazla 2 milyon 400 bin olur. Bunu beş kat artırmak lazım” diyen Bakan Günay, 2023’te İzmir’in yatak kapasitesinin 100 binin üstüne çıkması gerektiğini söyledi. ETİK Başkanı Mehmet İşler, EXPO 2020 adaylığı sürecinde turizmcilerin de yer alması gerektiğini dile getirdi.

İZMİR STAR


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0