İzmir' de Birlikte Başarmak için birleşen emek, demokrasi, barış güçleri, adaylarını açıkladı

14 Şubat 2009 01:09  

 

İzmir' de Birlikte Başarmak için birleşen emek, demokrasi, barış güçleri, adaylarını açıkladı

Emek, özgürlük , eşitlik , barış ve demokrasi ekseni ile bir araya gelen "İzmir Birlikte Başaracağız Platformu" başta, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere ilçe belediye başkan adayları ve belediye meclis adaylarını basına ve kamuoyuna açıkladı. 

13 Şubat 2009 Cuma Saat: 12.00'de Fuar Golf Restaurant'da yapılan basın açıklamasına yaklaşık 500 kişi katıldı. 

Adaylar platform katılımcılarının alkışları ve sloganları içinde sahneye gelerek kendilerini tanıttı, görüşlerini açıkladı. 

" İzmir Birlikte Başaracağız Platformu " Karşıyaka, Buca, Menemen, Bayraklı ilçelerinde kadın adaylarla iddiasını ortaya koydu. 

" İzmir Birlikte Başaracağız Platformu " ilçelerde DTP, ÖDP ve EMEP çatısı altında seçimlere katılacağını açıklarken , İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için bağımsız adayla seçime giriyor. 

Platformun İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı, çevre hareketinin önemli isimlerinden Avukat Arif Ali CANGI oldu. 

Aday tanıtım toplantısında yapılan konuşma ve açıklamanın özeti aşağıdaki gibidir. 

İzmir'de farklı siyasi parti, sendika, meslek örgütü, dernek ve inisiyatiflerden, farklı siyasal düşünce, inanç, etnik köken ve mesleklerden kadınlar ve erkekler, kurumsal ya da bireysel duruşlarıyla bir araya gelip; "İstersek Birlikte Başarabiliriz" başlıklı metnin imzacısı 164 kişinin katılımı ile 'İstersek Birlikte Başarabiliriz İnisiyatifi'ni oluşturmuştuk.

İstersek Birlikte Başarabiliriz İnisiyatifi olarak, küresel kapitalizmin yarattığı tahribat ve krize karşı emek ve demokrasiden yana ortak mücadeleyi örmeye, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlere ortak adaylarla katılmaya yönelik görüşmeler ve toplantılar yaptık. 

Yürüttüğümüz tartışmalar ve yaptığımız görüşmelerin ardından, olanak ve güçlerimizi birleştirerek İzmir Birlikte Başaracağız Platformu'nu oluşturduk ve yerel seçimlere ortak adaylarla katılacağımızı 18 Aralık 2008 tarihinde yaptığımız bir açıklama ile kamuoyuna ilan ettik.

Anılan açıklamamızda da, İzmir kamuoyuna duyurduğumuz gibi Platformumuz, 27-28 Aralık tarihlerinde kent yaşamını paylaşan tüm toplumsal kesimlerin katılımı ve katkısı ile Yerel Seçim Program Çalıştayı gerçekleştirdi. Çalıştay katılımcıları, 6 başlıkta oluşturulan çalışma grupları aracılığıyla seçim ilkelerimizi ve programımızı belirledi. 

Platformumuz bir yandan 29 Mart Yerel Seçimlerine yönelik olarak ilçe ve mahallelerde geniş katılımlarla yerel meclisler, inisiyatifler oluşturmak suretiyle çalışmalarını yoğunlaştırırken diğer yandan da ülke ve dünyadaki gelişmelere karşı emek-demokrasi-barış ekseninde İzmir kamuoyunun demokratik refleks göstermesinde öncü bir rol üstlenmiştir. 

Platformumuz, İsrail'in Gazze'ye yönelik katliam niteliğindeki saldırısı karşısında 5 Ocak tarihinde İzmir Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri olarak yapılan protesto yürüyüşü ve basın açıklamasının örgütleyicisi ve etkin katılımcısı olmuştur. 

Yine Platformumuz, Hrant Dink'in aramızdan alınışının 2. yıldönümü nedeniyle 19 Ocak tarihinde Konak Meydanı'nda bir anma etkinliği düzenlemiştir. 

Ülke tarihinde kara bir leke olarak duran 24 Ocak kararlarının yıldönümünde Platformumuz kitlesel bir basın açıklaması yaparak, küresel kapitalizmin krizinin faturasının işçiler, emekçiler, yoksullar tarafından değil sermaye tarafından ödenmesini sağlayacak politikaların hayata geçirilmesi yönünde emek mücadelesinin yükseltilmesi gerekliliğini vurgulamıştır. 

Birlikte başarma iddiasını ve inancını taşıyan platformumuz, 29 Mart Yerel Seçimlerine yönelik olarak, demokratik ve katılımcı bir tarzda ilçe ve mahallelerden doğru yürüttüğü tartışmalarla Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı, Belediye Başkan Adaylarımızı, Belediye Meclis Üyesi Adaylarımızı belirlemiş ve adaylarımızın ilçelerinde hangi parti çatısı altında seçimlere katılacağını kararlaştırmıştır. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve İlçe Belediye Başkan Adaylarımızın listesi aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır. 

Büyükşehir : Arif Ali CANGI – Avukat BAĞIMSIZ
Aliağa : Mehmet Emin EŞ – İnşaat Kalfası DTP
Bayraklı : Semra UZUNOK - Eğitimci DTP
Bayındır : Tacettin DOLU – Çiftçi DTP
Bornova : Mehmet Kamil BAL – Emekli Öğretmen EMEP
Buca : Aysun SOLAKOĞLU – Avukat DTP
Çiğli : Hasan Hüseyin EVİN - Avukat EMEP
Gaziemir : Şeyhmus SEYHAN – Emekli DTP
Karşıyaka : Ayşegül ALTINBAŞ – Avukat ÖDP
Karabağlar : Cemal COŞKUN – Serbest DTP
Menemen : Nursel AYDOĞAN – Gıda Mühendisi DTP
Narlıdere : Ertuğrul BARKA – Kimya Mühendisi EMEP
Selçuk : Bedirhan ATAKLI – Çiftçi DTP
Torbalı : Cengiz ULUSAN – İnşaatçı DTP
Urla : Mehmet Salih ÜNDÜR - Emekli DTP 

İZMİR BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ PLATFORMU

İzmir Birlikte Başaracağız Platformu;
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Demokratik Toplum Partisi (DTP), Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Devrimci İşçi Partisi Girişimi (DİP), Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Mezopotamya Sosyalist Partisi-Girişimi (MESOP), Yeşiller Partisi İzmir Grubu, Sosyalist Emek İnisiyatifi (SEH), Demokratik Haklar Federasyonu, Kaldıraç, KÖZ, Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP), Türkiye Gerçeği Gazetesi temsilcileri ile İzmir'de bulunan sendika, meslek odası yöneticisi, demokratik kitle örgütü temsilcisi, kadın, gençlik, çevre hareketi aktivistleri, yazar, sanatçı, öğretim üyesi ve bireysel katılımcılardan oluşmaktadır. 

İZMİR'DE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ; 
İzmir'i özgür, demokratik ve hepimizin olan, en yaşanılası kent yapacağız.
Özgürlük, Eşitlik, Adalet, Barış ve Demokrasinin tesisi için bir araya geldik.
AKP ve CHP arasında sıkışmış Türkiye'ye umut olmak için, geleceğimiz için bir aradayız.
İnsanı, doğayı, kentlerimizi sömüren kapitalist politikalara dur demek için bir araya geldik. İzmir'i tarihiyle, kültürel ve doğal zenginlikleriyle, barış içinde mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getirmek için kolları sıvadık.
Kentlerimizi sermayenin güdümünden geri alacağız.
Belediye Yönetimlerinde saltanata son vereceğiz.
Ortak Yaşamı kolaylaştıran, kentleri doğayla ve diğer canlıların yaşam alanlarıyla uyumlu biçimde planlayacağız.
Rant beklentisi içinde olanların değil, yoksulların, ezilenlerin, emekçilerin, aydınlık yüzlü İzmirlilerin umudu olacağız, hep yaşamı savunacağız.
İnsanca yaşamdan yana olan herkesin desteğini ve katılımını bekliyoruz. 

Birlikte başaracağız.
(Aday tanıtım toplantısındaki konuşmamın tam metni eklidir).
Arif Ali Cangı
İzmir Birlikte Başaracağız Platformu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

--
Mevlüt ÜLGEN - İzmir

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0