İstanbul'da 235 Kişide Domuz Gribi Tespit Edildi

20 Ekim 2009 18:25  

 

İstanbul'da 235 Kişide Domuz Gribi Tespit Edildi

İstanbul Valisi Muammer Güler, İl Genelinde Hastanelere Müracaat Eden 1169 Kişiden 235'inde Domuz Gribi Tespit Edildiğini Söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, il genelinde hastanelere müracaat eden 1169 kişiden 235'inde domuz gribi tespit edildiğini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Güler, İstanbul genelinde 1169 kişinin domuz gribi şüphesiyle hastanelere müracaat ettiğini belirtti. Güler, bu kişilerden 235'inde domuz gribi tespit edildiğini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü de, 30 Nisan-20 Ekim tarihleri arasında 245 kişide domuz gribi tespit edildiğini ifade etmişti. Açıklamada, "Herhangi bir yayılma olasılığına karşı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılmakta ve gerekli tedbirler alınmakta. Tespit edilen vakaların genel durumları ili olup yakından takip edilmekte ve tedavileri yapılmaktadır. Bugün itibari ile ilimizde hastanede takip edilen vaka bulunmamaktadır. Herhangi bir okulda salgın durumu ve hastalık yayılması söz konusu değildir." ifadelerine yer verilmişti.

Cihan Haber Ajansı

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0