Hrant Dink ödülü 'Vicdani ret' hareketine ve savcı Garzon'a verildi

16 Eylül 2010 00:46  

 

Hrant Dink ödülü 'Vicdani ret' hareketine ve savcı Garzon'a verildi

Uluslararası Hrant Dink Vakfı'nın koyduğu ödülü bu yıl vicdani ret hakkı için mücadele eden 'Vicdani Ret Hareketi' adına Mehmet Tarhan ve Şili'yi kana bulayan faşist askeri darbenin başı general Pinochet'nin peşine düşen İspanyol savcı Baltasar Garzon aldı.

Garzon, Arjantin ve Şili'deki cunta dönemlerinin sorumluları hakkında soruşturma yürütmüş, son olarak da kendi ülkesi İspanya'da Franco diktatörlüğünü soruşturma konusu etmişti. Garzon, şu an Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde görev yapıyor.

Ödül töreni, 15 Eylül 1954´de Malatya´da dünyaya gelen Hrant Dink'in doğum gününde İstanbul, Cemal Reşit Rey salonunda gerçekleştirildi.

Ödül seçici kurulunda, Adalet Ağaoğlu, Judith Butler, Hasan Cemal, Daniel Cohn-Bendit, Rakel Dink, Alper Görmüş, Amira Hass, Irene Khan ve Boris Navasartian bulunuyor.

Ödül; her yıl, 'ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren iki kişiye' veriliyor.

Geçen yıl ilki verilen ödülü, İsrailli gazeteci Amira Hass ile Türkiyeli gazeteci Alper Görmüş almıştı.


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0