Hoş geldin büyük şair

02 Ağustos 2011 13:38  

 

Hoş geldin büyük şair

Başbakan Yardımcısı Arınç, Kemal Burkay’ın dönüşüyle ilgili duygularını twitter mesajında paylaştı: Büyük şair, köyüne, dostlarının arasına, evine hoş geldin

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Arınç, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabında, Kürt siyasetçi Kemal Burkay’ın dönüşüyle ilgili duygularını paylaştı. Arınç, şair ve siyaset adamı Kemal Burkay’ı yurt dışında yaşamaya mahkum eden yoksayma, reddetme, inkar ve baskı politikaları ile düşünce önündeki yasakların artık geçmişte kaldığını belirterek, İsveç’ten Türkiye’ye dönen Burkay’a “Hoş geldin” dedi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da, AB Bakanlığı Ortaköy Ofisi’nde yazar ve siyasetçi Kemal Burkay’ı kabul etti.

Arınç mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kemal Burkay’dan beklentimiz bu güzel ülkenin güzel insanları arasındaki kardeş kavgasının sona ermesi için bir aydın sorumluluğu ile çaba göstermesidir. Bu duygular ile bir kez daha, büyük şair, ülkene, köyüne, dostlarının arasına, evine hoş geldin.”

Gülümseyen Türkiye
Burkay’ı kabul eden Bağış ise, 45 dakika süren görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, “Kemal Burkay’a Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümetinin bir bakanı olarak, gülümseyen Türkiye’ye ‘hoş geldiniz’ diyorum” dedi. Bağış, konuşmasının ardından Kemal Burkay’a, “Milli Birlik ve Kardeşlik” projesini anlatan kitapçık ile birlikte, Kültür Bakanlığınca hazırlanan Ahmed-i Hani’nin Mem u Zin eserinin Kürtçe olarak hazırlanan yayınını ve TRT Şeş için hazırlanan Kürtçe bir Kur’anı Kerim’i takdim etti.

Henüz iklim Akdeniz olmadı
Yazar ve siyasetçi Kemal Burkay görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Bir değişim olduğu belli. Benim buraya gelmemden de belli. Benim durumum sembolik de olsa bir değişimi gösteriyor. Ama bu değişim henüz iklimin Akdeniz olduğunu, artık ortamın süt liman olduğunu göstermiyor” dedi.

Burkay, medyanın ilgisinin dönüşünde kendisini cesaretlendiren önemli etkenlerden olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Medyanın bazı kesimleri son yıllar içerisinde benim görüşlerimi yansıtmak için katkıda bulundular. Bunun için de teşekkür ediyorum.” Siyasal yaşamı boyunca hep barışçıl yöntemleri savunduğunu aktaran Burkay, hep halka güvendiğini, şiddetin bir çözüm olacağına hiç inanmadığını vurguladı. Tek sorunun Kürt sorunu olmadığını, ancak Kürt sorununun Türkiye’nin en büyük sorunu olduğunu ifade eden Burkay, “Ben Türkiye’nin sorunları çözerek Avrupa Birliğine girmesinden hep yana oldum. Bu yöndeki iradeyi ben şahsen her zaman destekledim. ‘İster asker olsun, ister dağdaki silahlı PKK elamanı olsun, Kürtler olsun yitirilen her can acı veriyor bana” dedi.

Taraf

Son Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2011 23:54

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0