Hak savunucusu Leman Yurtsever'e 3 ay hapis cezası...

30 Ekim 2009 00:37  

 

Hak savunucusu Leman Yurtsever'e 3 ay hapis cezası...

İnsan Hakları savunucusu Leman Yurtsever'e 3 ay hapis cezası... 

Devlet tarafından, kendisine Cezaevlerine yönelik çalışmaları nedeniyle "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" verilen eski Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun'a "insan hakları utanç belgesi" gönderen dönemin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi yöneticilerinden Leman Yurtsever hakkında Ankara'da açılan "kamu görevlisine hakaret" davası sonuçlandı ve Yurtsever 3 ay hapis cezasına mahkum edildi. 

Anımsanacağı üzere; Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi ve "Hayata Dönüş Katliamı"nın mimarı olarak gösterilen dönemin Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun'a 2003 yılında İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi "UTANÇ BELGESİ" göndermişti. 

Hak savunucusu Leman Yurtsever, söz konusu davada ifadesi alınmak üzere, Mart 2009'da Diyarbakır'da ve aynı ay gerçekleşen yerel seçimlerde İstanbul'da oy kullanmak üzere gittiği sandık başında Karaköy'deki Saint Benoit Lisesi’nde polislerce gözaltına alınmıştı. Yurtsever de, hakkında arama emri olmamasına rağmen ikinci kez aynı gerekçeyle 'keyfi' gözaltında tutulduğunu vurgulayarak suç duyurusunda bulunmuş ve yetkililer hakkında 'tazminat davası' açmıştı.

Haksız gözaltı nedeniyle "tazminat" beklerken "kamu görevlisine hakaret"ten 3 ay hapis cezasına çarptırılan Leman Yustsever, Sesonline.net'e yaptığı açıklamada; "Belli bir zihniyetin temsilcisi olan Ertosun'a sadece eleştiri hakkımı kullandım. Tutum ve davranışımın arkasında duruyorum. Zaten gelişen süreçte kendisi ile ilgili yaşananlar da tavrımızın ne denli doğru olduğunu kanıtlıyor. Kararı elbette 'temyiz' edeceğim. 'Haksız gözaltı' nedeniyle açtığım tazminat davası ise henüz sonuçlanmadı" dedi.

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0