Söz milletin değil mi?

03 Şubat 2017 12:53 / 1089 kez okundu!

 

 

Anayasa değişikliği esnasında muhalefetin tavrını izledik, bir kere de “işte muhalefet bu” diyebilseydim keşke, ama yok soyut kavramlar üzerinde iktidara saldırmaktan başka bir şey yaptığı yok, böyle mi olmalıydı, değil tabi. Buyurun MHP’nin muhalefet tarzına bakalım. Yaptığı tutarlı muhalefetle 21 maddeden üçünü rafa kaldırdı değil mi? 

Keşke diğer iki muhalif parti de bu değişikliğin bir kenarında tutsalardı da üçer madde de onlar ekleselerdi, ama yapmadılar.

Ben bunu şöyle yorumluyorum demek ki bunlar ülke sorunları çözülsün istemiyorlar.

İkide bir Parlamenter sistem de Parlamenter sistem, yahu arkadaş bu sistemle buraya kadar oldu ne yapalım? Olmuyor, olmuyor!

Biz parlamenter sistemi yürütemedik, halkla barışık olmayan güçlerin yedi hikâyesi varsa altısı Meclisin işlememesi için derlemişlerdi. *Cumhurbaşkanlığı makamı,

*Anayasa mahkemesi,

*Yargıtay,

*Milli güvenlik kurulu,

*Medya patronları,

*İş dünyası…

Maalesef en çok eleştirilen; meclis, vekil, siyaset.

Çünkü ucuz bir alan 1924’ten bu yana vekillerin çoğu seçilmek için birilerinden bir icazet almaları gerekiyordu, öyle olunca da Meclis mesaisi dışında birilerine hesap vermekle kendini yükümlü hissediyorlardı.

Sonunda ne oldu, terör de dahil; işsizlik, bilgisizlik, ekonomik sıkıntı her ne varsa şu anda muhalefetin eteğine yapıştığı Meclisin oluşturduğu sorunlardır.

Sadece 8 yıllık eğitimi aralıksız mecburi hale getirmekle bize verdiği sıkıntı paha biçilmez bela olarak yeter. Adamların derdi Anadolu insanı ruhen hazır olduğu bir yaşta Kur’an’la, İslam’la tanışma imkanını bulmasın diye yapıldı maalesef.

240 mağdur vatandaşlarımız ceza evinden çıkması için yapılması düşünülen yasal düzenlemenin çarpıtılarak engellenmesi kanaatimce bir kabahatti. Neden mi? Anlatmaya çalışayım.

Malum bizde olgunluk yaşı yasal olarak 18 olarak belirlenmiş. Bir kere bu olgunluk yaşı ülkeden ülkeye, genetik yapının da katkılarıyla değişiklik gösterebiliyor.

Bazı ülkelerde 15-16 olabildiği gibi bazı ülkelerde 20-21 de olabiliyor. Anadolu kültüründe, adetinde 15-16 yaşlarında evlilikler var. Buyurun ben eşimle 11 yaşında nişanlandırıldım, 16 yaşında evlendirildim. 38 yıllık evliyim 6 çocuk babasıyım ne olmuş yani? Bütün çocuklarım da üniversite mezunu ve aralarında da barışıklar. Bir yabancı varsa o da benim.

Burada kimisine göre sorun olabilir ama toplumsal açıdan bir sorun oluşturulmadı.

Amcam kızıydı ve bizi evlendirdiler. Bu ceza evinde olanların %90 benim gibi evlenen eşlerdir, evlilikleri bir vesileyle mahkemeye taşınmış ve haklı haksız cezalandırılmışlardır.

Ama bu, bugün bir sorun haline gelmiş durumda, bunu çözmek de parlamentonun göreviydi ama muhalefet müsaade etmedi.

Muhalefete hem iktidara sesleniyorum!

90’lı yıllarda FETÖ mağduru olarak her biri 36 yıl konjoktürel ceza yiyen 650 kadar, kendine Yusufiler olarak ad veren mağdur vatan evlatlarımız var, af da istemiyorlar sadece dosyalarının yeniden yargıya açılmasını istiyorlar. Eğer gerçekten muhalefet ise bu konuyu meclisin gündemine getirsinler, Adalet bakanlığını zorlasınlar değil mi? İktidar da bu çağrıma kulaklarını tıkamasın!

Eğer siz muhalefeti hakkıyla yapmaz ideolojik mevzular için kullanırsanız, halk bu sistemi sizden alır.

Artık Başkanlık sistemi diyeceğiz, söz milletin değil mi?

 

Eyüphan KAYA

29.01.2017, Diyarbekir

 

Son Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017 23:11

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.