Þimdi Ýman Etme Zamaný

01 Mayýs 2019 12:06 / 1294 kez okundu!

 

 

Þu hayatýn öyle gaflet dolu anlarý oluyor ki, zaman zaman bir de bakýyorsunuz en önemli deðeriniz dahi örselenmiþ, ötelenmiþ, onsuz yaþaman normalleþmiþ, umurunuzda da deðildir.

 

****

 

Þimdi Ýman Etme Zamaný

 

Þu hayatýn öyle gaflet dolu anlarý oluyor ki, zaman zaman bir de bakýyorsunuz en önemli deðeriniz dahi örselenmiþ, ötelenmiþ, onsuz yaþaman normalleþmiþ, umurunuzda da deðildir.

Malum, insanlýk tarihi boyunca iman ve küfür kavramý hep farklý dünyanýn insanlarýný oluþturduðu halde bu gün öyle cergebez bir hayat yaþanýyor ki kim kimdir sorusuna cevap bulamýyoruz.

Yeni Zelanda devletiyle milletiyle, þehit düþen Müslümanlarýn yasýný tutarken yedi açýdan imanýn rengi kamu sahasýna yansýyorken, bir Ýslam toplumu olan ülkemizde gün gelmiþ ilahi kelam olan Kur’an dahi sakýncalý kitap haline gelmiþtir.

Oranýn Meclisinde Kur’aný Kerim okunduðunda vekilleri tarafýndan ayakta dinlenirken, bir Ýslam toplumu olan ülkemizde Meclisin açýlýþýnda Besmele, Hamdele ve Salvele gibi her iþin baþý olan kavramlar dahi aklýmýza gelmiyor, üstelik Meclisimiz bu ifadelerle açýlýrsa kimi siyasiler laiklik adý altýnda saða sola çekebiliyor. Halbuki meclisimiz dualarla, Fatihalarla açýlmýþtý.

Yüce Allah “Ey iman edenler iman ediniz.” diye bir ayette ferman ediyor, nedenine gelince hayatýn içinde o kadar gaflet anlarý oluyor ki, insan imanýn rayýndan çýkýyor, üstelik o yolu imanýn bir parçasýymýþ, normal olaný oymuþ gibi görüyor.

Öyleyse bir vatandaþ olarak, kurum olarak, devlet olarak imana dönelim diyorum. Kim Müslim kim Ýslam düþmaný bir ortaya çýksýn.

Vatandaþ olarak,

Siyasetçi misin?

Bürokrat mýsýn?

Sade vatandaþ mýsýn?

Her ne olursan ol imanýný tazele.

Hayatýnda kumar, faiz, zina, zulüm olmasýn!

Yalan, iftira, hile olmasýn!

Helal lokma kazanmayý dert edin,

Kanaat ehli ol,

Ýsraftan kaçýn,

Akrabaný komþunu gözet,

Kamu menfaatine endeksli yaþa,

Allah rýzasýný hayatýn merkezine koy,

Secde ehli olmaktan mahrum kalma!

Adaleti elden býrakma!

Daha açýk bir ifade ile “Ýlahi öðreti” ile ifade edebileceðimiz vahiy ile hayatý barýþýk hale getirmemiz lazým.

Býrakalým bu Alman, Fransa, Ýsveç kanunlarýný, inanç ve kültürümüzün bir birikimi olan yasalarla selamlaþalým, merhamet ve medeniyet orada saklýdýr. Huzur ve mutluluk bizim hukukumuzda mevcuttur, insana hak ettiði deðeri veren yüce Allah’týr, ona uyduðumuz sürece hayatýmýz kolaylaþýr, dünya ve ahretimiz mamur olur.

Baksanýza lüks hayat hevesleriyle her geçen gün harç borç içinde yaþýyoruz, öyle ki dünya cenneti gibi bu memlekette aç ve açýkta insan var. Ayrýca varlýk sahibi olan kimselerin derdi daha büyük, bir türlü mutluluðu, huzuru yakalayamýyoruz.

Fýrsatý bulan cebine bir þeyler aktarýyor, gayri meþru yollar ile kazanýlan o paralar bir cepten geliyor, diðer cepten çýkýyor ayrýca her geçen gün de açýk veriyoruz.

Irkçýlýk bu milletin baþýna bela olmuþ, milli düþünmeye dahi gölge býrakýyor.

Bu sýkýntýnýn asýl müsebbibi iman eksikliði olduðunu unutmayalým.

Adam borç edip kumar oynuyor,

Tefecilik yapýp Allah ve resulüne savaþ açýyor,

Bir baþkasý devletin imkanlarýndan yararlanarak haksýz kazanç elde ediyor, eline geçen paralarla haram dairede vakit geçiriyor.

Bu ülkede boþanmalar normalleþti,

Evlenme yaþý gecikti,

Kumar, faiz ve zina almýþ baþýný gidiyor, dünyamýz da ahretimiz de berbat vaziyette ama ilginçtir bunu pek dert eden yok.

Ýþte iman buna müsaade etmiyor. Onun için “þimdi iman etme zamaný” diyorum.

Tövbe istiðfarý elden býrakmayalým, imanýmýzý tazeleyelim. Hayatýn içince rolümüz ne olursa olsun imanýn öngördüðü çerçevede yaþayalým. Vakitli vakitsiz bir anda ölüm meleði kapýmýz çalarsa, abdest alýp iki rekat namaz kýlmaya, dostlarýmýzla vedalaþmaya dahi vaktimiz olmayabilir.

Yüce Mevla’m imandan ayýrmasýn, selam ve selametle kalýn.

 

Eyüphan kAYA

29.04.2019, Diyarbekir

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.