Politik münafıklık

19 Haziran 2013 18:10 / 1156 kez okundu!

 


ŞU BAYRAK Kİ RENGİ ECDADIMIZIN KANI
ONU YÜCELTMEZSEK NE EDELİM BU CANI


Beyitin sözleri bana aittir fakat bayrak kampanyasına katılmayı doğru bulmuyorum.

Sembollerle, simgelerle samimiyet ölçülmez, tarafgirlik anlaşılmaz, belki tam tersine işin içine aldatma, hoş görünme adına iki yüzlülük, politik münafıklık girer.

Başbakan özü itibariyle iyi adamdır, ama bazen beklemedik yanlışlar yapıyor. Mesela nereden icap etti bu bayrak kampanyası, belki milliyetçi kanadın reylerini toplamak için bir taktik olabilir ama kendini beğendirme taktiğiniz, bayrak kampanyası olmamalıydı. Bu amaçlarla bayrağı kullanmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu bayrak 76 milyon vatandaşın bayrağıdır. Birileri bayrağı yerli yersiz hayatın içine çekerek değerden düşürdü/düşürüyor. Benim bildiğim bayrak kanunu var, ona göre saklanır ona göre göndere çekilirdi,

Hatta daha önceleri İllerde sadece Valiliklere, ilçelerde Kaymakamlıklara haftanın yedi günü; diğer devlet kurumlarına ise sadece Cumartesi, Pazar günleri bayrak göndere çekiliyordu. Kimin ne adına, bu hodfuruşluğa soyunarak yeni duruma göre hafta içi de kurumlarda bayrağı göndere çekme alışkanlığı getirdi bilemiyorum ama iyi bir şey yapmadığını biliyorum. Çünkü o gün bu gündür beraberinde Türk bayrağı propagandası yapıldı ve bir kısım vatandaşlarımız özellikle de Kürtler bayraktan soğutuldu.

Fi tarihte köyümüzde geceleyin göderden bayrak indirilmiş diye yüzbaşı köyün 50 erkeğine ana avrat küfür etti, yine de kimin indirdiği ortaya çıkmadı ama ben ömür boyu Yüzbaşının o menfur davranışını unutamam.

Yok efendim bayrağı beline dolandılar, arabalarının camına astılar, yetmedi Tabancanın jarjuruna yapıştırdılar, derken bayrak değer kazanmadı tam tersine bir kesim vatandaşlarımızın bayrağı olma özelliği ön plana çıktı. İyi mi oldu acaba hayır efendim çok kötü oldu. Bayrakla birlikte istiklal marşı da değerden düştü, hele bakın kaç okulda istiklal marşı keyifle söyleniyor, manasıyla okunuyor, sesinin yankısıyla bayrak göndere çekiliyor? Bir okul bana gösterenin alnından öperim, bayan olmaması şartıyla. :)))

Bir gün bir okulda bir türlü istiklal marşı şanına layık okunmuyordu.İkide bir idareci 'bak istiklal maşını iyi okuyana kadar hep tekrar ettiririm'.diyor sanki istiklal marşını okumak bir cezaymış gibi, müdür gelir bağırır çağırır ancak istiklal marşı okunabiliyordu.

Bir gün dayanamayıp nöbetçi idareciden müsaade isteyerek ben okuttum.

Gençlerin dikkatini çekme adına bayrağa işaret ederek şöyle bir beyit söyledim;

ŞU BAYRAK Kİ RENGİ ECDADIMIZIN KANI
ONU YÜCELTMEZSEK NE EDELİM BU CANI


Öğrenciler gür bir sesle istiklal marşını okudular. Edebiyat öğretmeni, ‘Beyit nereden hocam Mehmet Akif’ten mi?’ Hayır dedim dilime geldi.

Yani ben anlamadın evlerimize bayrak assak, dünyamıza ahretimize ne faydası olacak. Sevgili Başbakanım sizi seviyoruz. Ama lütfen sevenlerini mahcup etme, senin hatırın için can verebiliriz, fakat bu sembolik kampanya için mazur görün.

Sevgili dostlar işte sevgi budur: Bir insanın doğrusunu onaylayıp yanlışının karşısında durabiliyorsanız onu seviyorsunuz demektir.Recep Tayyip Erdoğan sevmeye, desteklenmeye layık bir liderdir, ama velakin yanlışına da evet diyecek halimiz yok, yoksa yanlış yanlışı davet eder, doğruları da yanlışların gölgesinde kalabilir diye düşünüyorum.

Hz. Ömer, ‘bir gün yanlış yaparsam nasıl bir tepki gösterirsiniz’ sorusuna Hz.Hamza ne demişti? ‘Seni kılıcımızla doğrulturuz’ diye cevap vermişti değil mi? Tabi kılıçın modası geçti ama müsaade edin de yazılarımızla bari dillendirelim ne dersiniz?

Selam ve dua ile…


Eyüphan KAYA

18.06.2013

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.