Peygamber sevdalılarına müteşekkirim

25 Nisan 2018 17:47 / 871 kez okundu!

 

 

Peygamber Sevdalıları Platformu teşekkül ettiğinden bu yanı adına yakışır bir şekilde peygamberi değerlere sahip çıkıyor, peygamberle ilgili meydana gelen yanlışların karşısında dimdik duruyor. 

 

******

 

Peygamber sevdalılarına müteşekkirim

 

Peygamber Sevdalıları Platformu teşekkül ettiğinden bu yanı adına yakışır bir şekilde peygamberi değerlere sahip çıkıyor, peygamberle ilgili meydana gelen yanlışların karşısında dimdik duruyor.

Peygambere milyonlarca salat ve selam göndererek İslam ve Peygamber düşmanlarını sersemleştiriyor.

Özellikle 1989 yılında DİB tarafından kabul edilen “Kutlu Doğum Haftası”nı, “Kutlu Ay”a dönüştürerek nerdeyse Nisan ayı boyunca il ve ilçelerimizde, hatta en ücra köylerimize kadar yapılan etkinliklerle Peygamber'i anarak, anlayarak hayatını model alıp, İslami bir ruhun uyanmasına vesile ediliyor.

Birilerinin dediği gibi bidatı değil, biatı tazeliyorlar.

Bu sene hazreti peygamberi anlama ve sünneti yaşama temasıyla on binlerin katılımıyla salat ve selam ile biatlarını yenilediler.

Bu münasebetle Peygamber Sevdalıları Platformu'nu candan tebrik ediyorum. Bu sevdada ihlas, muhabbet var ki, her geçen yıl deniz dalgası misali yayıldıkça yayılıyor.

Hem Peygamber sevdasına kim doymuş olabilir ki, sevgisinde sınır yok, O’na doğru atılan her adım insanı bir adım daha Allah’a yaklaştırıyor, manevi derecesini yüceltiyor.

Hele bir Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliği var k, galiba dünyada bir ilk! Diyarbakır insanı Allah’a şükür etmeli ki, bu manevi motiflerle örülü kutlu doğum şehrimizde gerçekleşiyor, on binler aynı anda Hatem-ül Enbiya Hz.Muhammed (as)’a salat ve selam gönderiliyor. Allah’u Ekber nidaları dünyaya yankı yapıyor.

Aynı zamanda hem Kürt kamuoyuna asıl kimliği hatırlatılırken, hem İslam dünyasına göndermelerde bulunuluyor hem de ümmetin sorunlarına çare- çözüm üretiliyor.

Ne var Kutlu Doğum programında, diye sorsanız?

*Her şeyden önce Peygamber sevgisi var,

*Peygambere salat ve selam var,

*Allah’ın birlik ve kudretine işaret eden tekbirler var,

*Umutsuz durumda olan Müslümanlara umut var,

*Kürdistan’ın asıl kimliği var,

*Edep, haya, merhamet, mertlik ve cesaret var,

*En önemlisi de vahdet ve vahdaniyet var.

Ben bir Diyarbakır’lı olarak bu sevdanın şehrimden yükselmesinden, yücelmesinden, yayılmasından onur duyuyorum.

Bazıları siyasi kaygılarla bu tür çalışmaları küçük görme çabasında olabilir, fakat bu yaklaşım doğru değildir.

Peygamber'in vefatından sadece 7 yıl sonra bu kadim şehir imanla müşerref olmuşsa, elbette ki bu gün de İslami uyanışa öncülük yapacak, yapmalıdır.

Bu gün İttihadı Ulema, Ulema Vakfı, Ehli Sünnet Alimler Birliği gibi oluşumların yöneticileri arasında elhamdülillah Diyarbakırlılar vardır.

Ne mutlu bize ki, böyle girişken alimlerimiz var. Kürtlerin devleti olmadığı için ilmi/alimi her şeyin üstünde tutulmuş ve bu değerini Kürtler arasında korumaktadır.

Peygamber sevgisini bize aşılayan alimlerimizden Allah razı olsun, bunu haykıran gençlerimize Allah (cc) takat versin. Anadolu insanı da bundan bir marifet bir muhabbet alsın ki, selam ve dua ile barış içinde yaşayabilelim, ne dersiniz?

Peygamberimize de, diğer peygamberlere de salat ve selam olsun.

Selam ve dua ile.

 

Eyüphan KAYA

25.04.2018, Diyarbekir

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.