Medyayı görmezden gelen UMED!

11 Şubat 2018 14:56 / 893 kez okundu!

 

 

Uluslararası Medya Derneğiymiş UMED... Yerel Medyaya saygı duymayan bir medya kuruluşu nasıl bu kadar büyük bir ismi taşıyabilir, anlamakta zorluk çekiyorum. Yoksa balon mudur? Kimden destek alıyor bu oluşum acaba?

Meslek erbabı kişiler kendilerine saygı duyuyorlarsa öncelikle ve özellikle aynı meslekte çalışan kimselere değer vermeleri lazım. Medya denildiği zaman; foto muhabiri, haberci, sayfa editörü, köşe yazarı, gazetelerin imtiyaz sahibi, yayın yönetmeni, yazı işleri, müvezzi… vs. hepsine saygı duyması lazımdır diye düşünüyorum.

Hele ki gazetelere, eğer muzır ve müstehcen neşriyat yapmıyorsa hepsine bir şahsı manevi olarak değer vermek lazım, bu saygınlık aynı zamanda o gazetenin çalışanlarına bir saygının ifadesidir.

Eğer bir şehrin gazeteleri bir araya gelmiş ve yerel medya derneğini kurmuşlarsa dışarıdan gelen ve medya mensubu olduğunu söyleyen her kimse direkt gideceği ikinci yer o dernek olmalıdır diye düşünüyorum, birinci uğrayacağı yer zaten gazeteciler cemiyetidir.

Bunu yapmadığı takdirde o şehirde ne yaparsa yapsın sembolik kalır, çalışmalarından verim elde edilmez, manevi bir huzursuzluğa da sebep olur.

Mesela sözüm ona Uluslararası Medya Derneği (UMED) şehrimize gelip o kurumla bu kurumla irtibat sağlıyor, ama kısa adı DİYMED olan yerel medya derneği ile bir irtibata girmeden, doğruca belediyeye geçerek kafakol ilişkisi ile bir iş birliği yapıyor.

Bu bir kusurdur, ya bu işin içinde olanlar medya mensubu değil, o zaman amaçları farklıdır zaten, eğer medya mensubu iseler;

Demek ki, yerel medyayı küçük görüyor,

"Bunlardan adam olmaz" diyor,

"Bunlar da kim oluyor?" dercesine düzeysizliklerini ortaya koyuyorlar.

Ya Belediyemize ne demeli? Büyükşehir belediyemizi bir türlü yerel medya ile selamlaşacak düzeye getiremedik ama bir de bakıyoruz ki UMED ile “medya okulu” projesine imza atmış, ayıptır söylemesi sizin haberlerinizi yerel medya yapıyor, programınızı yerel medya takip ediyor ama siz başka başka oluşumlara ilgi, saygı gösteriyor, maddi, manevi katkı sağlıyorsunuz, paraşüt ile şehrimize inip Belediyenin indinde değer bulan UMED ortak projesi bir medya mensubu olarak bana çok ağır geldi, hani bir söz var; “artık mızrak çuvala sığmıyor.”

Kendine medya oluşumu deyip yerel medyayı görmezlikten gelen UMED yöneticilerini kınıyor, Belediyenin UMED’in bu tarzına göz yummasını da yadırgıyorum.

Belediye bu şehre hizmet ediyorsa, bu şehrin dinamiklerini hoş görmesi, onlara değer vermesi lazım. Şimdiye kadar elhemdulillah aç kalmadık ama bu tür yanlışlıklardan dolayın ruhumuz birçok kere yara aldı/alıyor. Size soruyorum; Belediyemizin yerel medyaya bu derece sıkıntı vermeye hakkı var mı?

Bu şekilde Diyarbakır basınına saygısızca davranan, medya mensuplarını küçük gören bir oluşumu Cumhurbaşkanımızın sağında solunda görmek de istemiyorum.

Cumhurbaşkanı halk ile selamlaşıyor, siz ise vatandaşa üstten bakıyorsunuz, teessüf ederim!

Bu nahoş yazıyı yazmama sebep olan kimselere hakkımı helal etmem bilesiniz!

Daha iyi şeyler yazmak dileğiyle.

 

Eyüphan KAYA

09.02.2018, Diyarbekir

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.