İslam dünyasından bağımsız Türkiye büyüyemez

10 Ekim 2013 14:05 / 1056 kez okundu!

 


Peki ne olacak?

İslam İşbirliği Teşkilat (İİT) hazır hale gelmiş bir örgüt olarak duruyor. Olağanüstü bir toplantıyla İslam dünyasıyla ilgili daha bağlayıcı karar alabilme yetkisiyle yetkilendirilerek, üye kalitesine kriter getirilmelidir.

Ayrıca değişik nitelikte toplantılara organizasyonlar yapacak, Bakanlar Başbakanlar ve Cumhurbaşkanları düzeyinde çalışmalara ev sahipliği yapacak. Böyle bir İİT örgütünün Başkanlığı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır,

Dünyanın gidişatında etkin rol oynayabileceği Birleşmiş Miletler Örgütü de bu haliyle hayatı kolaylaştırıcı, adaletli kararlar vermekten uzak. Mevcut yapısına bir çeki düzen getirerek AB, İİT, ABD, ÇİN, AFRİKA Kıtası ASYA ve RUSYA, İSKANDİNAV ülkelerinden bölgesel üst yönetimlere ayrılıp bu profesyonel örgütlerden nüfus oranında sayıları 40’ ı geçmeyecek tarzda yeni bir oluşum meydana getirmeli ve İnsanlığın onur ve haysiyetini ilahi izzetin atmosferi altında korumayı düstur edinmiş bir hale getirilmelidir. Böyle bir BM Örgütünün başına da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yakışır.

Türkiye’ye gelince artık hoşgörü ve huzur içinde kendi kendini yönetmeye geldi gelecek. Aşması gereken bir eşiği daha var. İnsan sevgisiyle donatılmış yaşı kırkına dayamış bin Kaymakam, 81 vali lazım bir o kadar da üst düzey bürokrat gerisi kendiliğinden işler gider. Aslında yerel yönetimlerin özerklik şartına bırakılan çekince kalkarsa ona da ihtiyaç kalmayacak da maalesef hala o cesareti yakalayamadık.

Bununla birlikte eğer Türkiye Cumhuriyetine bir Cumhurbaşkanı adayı istiyorsanız alın size aslan gibi bir memleket evladı, Anayasa mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç En az Başbakan, Cumhurbaşkanı kadar bu memleket üzerinde hakkı var. Hatırlayın onun oyuyla AK Parti kapatılmaktan kurtuldu. Eğer kendisi o paha biçilmez oyunu olumlu kullanmasaydı bu gün memleketin hali nice olurdu hayali bile korkutuyor insanı değil mi?

Başbakan adayları için aday istiyorsanız yedi isim bile verebilirim, bunlardan biri Numan Kurtuluştur. Kendisi kaliteli bir bilim insanı iyi bir siyasetçi itirazı olan varsa söylesin.

Sevgili dostlar artık hayat paldır küldür yaşanmıyor, ya hep ileri diyeceksiniz ya da gerilemeye mahkûmsunuz. Yerinde saymak ise zararın ta kendisidir. Bu günkü Birleşmiş Miletler, Suriye’de, Mısır’da olduğu gibi yaşanan sıkıntılara lakayt kalırsa insanların ölümüne öldürülmesine göz yumarsa huzuru unutun. İİT tavsiye kararı niteliği taşıyacak niteliğe bile sahip olmayan kararlar alırsa vay İslam aleminin haline. İslam dünyasındaki bu krallardan, bu diktatörlerden kurtulmamız lazım.

Ne edip edip meşrutiyeti meşrua çerçevesinde seçimle işbaşına gelen ve yine seçimle iktidardan düşürülebilen, militarist müdahalelerden uzak bir yönetim anlayışıyla idare edilmeyi içimize sindirmemiz lazım.

Benim aklım bu kadarına eriyor. Başka bir fikriniz varsa lütfen esirgemeyin. Yazın tarihe not bırakın.

Selam ve sevgilerimle,


Eyüphan KAYA
Diyarbakır DES İl Başkanı

10.10.2013

Son Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2013 14:09

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.