Halkın kafasını karıştırmayın!

31 Ocak 2015 16:38 / 1159 kez okundu!

 

 

Sevgili okurlarım ben bu siyasilerden şikayetçiyim. Hala eski seçim hilelerinden vazgeçmeye niyetleri yok, onların bu başıboşluğu yüzünden halkın kafası karışıyor.

Çuvaldızı kendimize…. misali şu Kürt partisi olduğunu iddia eden HDP’ye sesleniyorum. Kardeşim sen Kürdü savunuyorsan, inanç, kültür ve değerlerine sahip çık. Birilerini getirip bu halkın başına geçirmek için düşüncesinde takiyye yapma!

Sürece katkısı nedeniyle nispeten Kürtlerin sempatisini kazandın diye Abdullah Öcalan’ın ikinci bir Atakürt olarak bu halkın başına bela etmeye kalkışma, altında kalırsınız. Artık Kürt muhalefeti oluşacak sana yöneltilen sorulara cevap veremezsiniz, haberiniz olsun. Nasıl ki Atatürk Türkiye halkları için birleştirici bir isim olamadıysa, çağdaş liderlerin hiç biri de artık bu tür fonksiyonları yerine getirmekten aciz olurlar.

Eğer birileri Kürtlere vekil dahi oluyorsa yapması gereken birincil görev Allah’a secde etmektir.

Birilerinin Allah’la problemi vardır diye Kürtlerin onunla bir problemi olmaz ama bir yere kadar, Kürtlerin önderi/vekili olmaya talibim dediği anda birileri o zaman “Hooop! arkadaş bu kadar da demedik” demek durumunda kalıyor.

AK parti yetkililerine sesleniyorum. Çözümün rengi seçime doğru AK’laşmalıdır. Bu gri hal bizim gibi düşünce insanını ve tarafsız Kürt halkını tedirgin ediyor. Bir acaba? Akla getiriyor. Dolayısıyla bir an evvel bu hakikati %70 şeffaf hele gelmeli ki takdir ya da tenkit adına söyleyecek iki lafımız olsun.

Ayrıca vekil seçerken iki kere düşünmeniz gerek, senin vekil adayın ne derece Kürtleri temsil ediyor? Özellikle Diyarbakır ve Güneydoğunun geneli için söylüyorum, İkincisi, kamu malı onun şerrinden ne kadar emindir. Üç (Y) ile mücadele etmede gerçekten başarılı olduğunuza inanıyor musunuz?

Bölgemizde varlığı hissedilen Hüda-Par’ı yanınıza alabilseniz de halk bölgemizde ikilemde kalmazsa fena mı olur? Bölgede edep ve marifetin yaşamasına katkı veren bu hareket en az üç vekili hak etmiyor mu? İthal militarizmin emniyet supabı durumunda olan bu kesimi dışarıda bırakmaya hakkınız var mı?

Neyiniz uyuşmuyor ki Saadet Partili kardeşlerinizi bir türlü ikna edemiyorsunuz? AK Parti'nin eleştirileri dikkat çekmiyor fakat SP’nin sıra dışı eleştirileri Türkiye Müslümanlarını hayrette bırakıyor, "acaba?" dedirtiyor

Ey MHP Allah aşkına ırkçılık kokan ve Türkleri aldatmaktan başka bir şeye yaramayan şu hamasiyet üzerinde yapılan siyasetten ne zaman vazgeçeceksiniz? Bu yaklaşımlarla ekonomiye, eğitime, inanca nasıl sahip çıkacaksınız? Yoksa sadece gözünü bürokrasiye mi dikmişsiniz. Bu siyasi yaklaşım miadını doldurmadı mı? Ne oldu da BBP ile yıldızınız bir türlü barışmıyor. Yanlışlarda diretmek çok mu tatlı geliyor.

Ey CHP bir şeyler yapmaya niyetiniz var gibi ama bunun gereğini yapmakta yetersiz kalıyorsunuz. Gelin “muhafazakar sol” adında bir siyasi kavram geliştirin, yelpazenizi açabildiğiniz kadar açın ve mümkünse HDP ile birleşin “aynı kaptan su alıyorsunuz” ama sesinin soluğunuz sizi bir araya getiremiyor. Yerelin rengini taşıyan Enternasyonal sol üretmek çok mu zor?

Bir düzeni tıpatıp alıp toplumunuza uygularsanız, bu gün yaşadığımız bela ve musibetleri daha pekiştirmiş olursunuz.

Neticede diyorum ki ey siyasiler gelin benzeşin, bir araya gelin. 70 parti bu ülkeye kusurdur, kabahattir. Bu kadar mı birbirimizden farklı düşünüyoruz? Yoksa bir akıl, böl/yut taktiğini mi ülkemizde uyguluyor.Kanaatin o ki ülkemizdeki siyasi parti sayısı 3’e-5’e inmedikçe ülkeye istikrar/huzur gelemez.

İki kere düşünmek umuduyla selam ve saygılarımı sunarım. Dış ülkelerin yerli hamallığını yapanlara saygı duymak mümkün değildir tabi.Onların da bu ülkenin üzerinden ellerini çekmelerini bekliyorum. Çok sesliliğin bu kadarı ancak tavuğun civcivlerinde olur. Militarizmin anası olarak hala “anaç” varsa onu bilemem.

Benden söylemesi.

 

Eyüphan KAYA

30.01.2015, Diyarbakır

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.