Ey Türk Kardeşim!..

30 Ocak 2013 11:21 / 1820 kez okundu!

 


Ey kadim milletin tutsak vatandaşları haline gelmiş Türk Kardeşlerim, tarihi ortaklarım!...

Sizden istirhamım şudur: Tarihini ehli iman, manevi değerleri yüksek, düşünce ve fikir adamlarından dinleyin.

Sakın ola “Türkiye Türklerindir” cümlesini gazetelerinin sol üst köşesinde yazarak, o vesileyle torbasını dolduran basından, Bu Cumhuriyetin yolu ancak Kemalizm’den geçer diyen gazetelerden ve varsa yoksa bize ulumak yakışır diyen siyasi eğilimlerden değil!...

Peki kimden mi? Abdurrahman Dilipak’tan, Ali Erkan Kavaklı’dan, Kadır Mısırlıoğlu’ndan, Hekimoğlu İsmail'nden….. ya da namuslu birer solcu olan Ahmet ve Mehmet Altan kardeşlerden Eser Karakaş’tan, Doğu Ergil’den….. öğren kardeşim.

Birileri senin duygularını sömürüyor, haberin olsun!...

Hele şu CHP vekilinin yakışıksız meclis konuşmasına bakın, aman Allah’ım!... Hükümet, Sivil Toplum, Sağduyulu kuruluşlar MÜSİAD, TÜSİAD ve vatandaşlar, hatta kimi dost ülkeler; tüm dünya ellerini semaya açmış bir umut daha, bu barış ve huzur sürecine katkı yaparken bu Vekile hanım son derece ırkçı bir söylemle süreci baltalıyor.

Ne kadar sağ duyulu CHP’liler varsa bu yakışıksız sözleri ifade eden vekili protesto etmesi lazım, yetmiyor ayrıca disiplin kuruluna şikayet etmeleri gerekir. Hiç olmazsa kimi Müslümanların “Haksızlığın karşısında susan, dilsiz şeytandır” ifadesinin atmosferine girmeyesiniz.

Yoksa, bu medeniyet dünyasında, bu ifade bir “kara leke” gibi alnınızda durur, kalır.

Ey Türk kardeşim!...

Kürtlerin bu memleketten ayrılma gibi bir durumları, dertleri yok; olsaydı ne işimiz vardı İstanbul’da, Bursa’da, İzmir’de, Antalya’da,Adana’da... O zaman aklımızı başımıza alıp bir birimize selam ve dua yolunu kapatmayalım.

Bakın bakayım Kürtlerin kahir ekseriyeti AK Partiye oy veriyor, neden çünkü çözüm bekliyor, huzur bekliyor.Bu ülkenin kalkınmasını bekliyor, anlatabildi mi?

Anadolu’nun kıymetini biliyorsanız? Kürt kardeşlerinizle barışın. dünya ile yarışın.

Artık barış ve huzur için ne gerekiyorsa devlet erkanı yapsın biz de vatandaş olarak sürece katkı verelim.Dua edelim.

Ben Sağduyulu tüm Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarından bunu bekliyorum. Çok değil TÜRK kavramına üç harf ekleyelim İ-Y-E yani ülkemiz Türkiye cumhuriyetidir Türkiye’de vatandaşlık hak ve ödevlerini yerine getiren her kes Türkiye cumhuriyeti vatandaşıdır, bundan kim ne kayıp eder? Tam tersine herkes kendini huzurlu hisseder.

Bu ülke, bir yükseliş moduna girmiş, iç meselesini de hal ederse şahlanacak ve yaklaşık on yıl gibi kısa bir sürede ekonomisini iki katlayacak(OECD dünya ekonomik raporu buna şahittir) hepimiz daha huzurlu bir yaşam sürdüreceğiz, fena mı olur?

Sizden ne mi istiyorum;

1- Kürd kardeşlerinizi eleştirenlere sırt çevirin

2- İrtica teranesini çalıp pırıl pırıl müminlerle uğraşan kimselerden uzak durun,

3- İktidarın eğitim ve ekonomi alanında yanlışlarını eleştirin, doğrularına da puan verin.

Baksanıza her seçim sürecinde AK Parti oylarını arttırarak iktidarını daha da güçlendiriyor. Buna ancak saygı duymak gerekir.

Çok şey mi istiyorum sizden? Yok kardeşim yok… Olması gerekeni yap!... Ülkene çalışarak, üreterek, severek sevilerek sahip çık. Tamam mı?
Benden söylemesi



Eyüphan KAYA

29.01.2013

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.