Erdoğan'ın Adaylarına Sahip çıkın

30 Mart 2019 13:00 / 1091 kez okundu!

 

 

AK Parti iktidarı ile bu ülkenin çehresi değişti. Tabi bununla birlikte içeride ve dışarıda düşmanlarımız da arttı.

Dikkat ederseniz Parti'nin durumu 2008 yılına kadar birçok açıdan her geçen gün iyiye doğru giderken, aynı yılda Dawos’ta meydana gelen “one minute” hadisesi ile her geçen gün AK Parti iktidarının üzerine gidildi. Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” demesi birilerini daha da kudurttu.

 

****

 

Erdoğan’ın Adaylarına Sahip Çıkın!..

 

AK Parti iktidarı ile bu ülkenin çehresi değişti. Tabi bununla birlikte içeride ve dışarıda düşmanlarımız da arttı.

Dikkat ederseniz Parti'nin durumu 2008 yılına kadar birçok açıdan her geçen gün iyiye doğru giderken, aynı yılda Dawos’ta meydana gelen “one minute” hadisesi ile her geçen gün AK Parti iktidarının üzerine gidildi. Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” demesi birilerini daha da kudurttu.

Bu iktidarı değiştirmek için her türlü yolu denediler. Birçok kere su-i kast dahi Erdoğan için planladılar. Bir türlü başa çıkmayınca 15 Temmuz darbe teşebbüsünde bulunuldu.

Ülkemizin semalarında Erdoğan’ı öldürmek için FETÖ örgütü insan avına çıkmıştı, ama yüce Allah onu korudu ve İstanbul hava sahasına selametle indirdi.

Bir az hafızanızı yoklayın bakalım bu süre içinde muhalefetin tek ortak sesi sadece Erdoğan’ın iktidardan uzaklaştırmaya endeksli olduğunu göreceksiniz.

Peki neden?

- Herkesin inandığı gibi hak ve özgürlüklerini yaşama fırsatını getirdiği için,

- Alevi çalıştaylarıyla Alevileri muhatap kabul edip sorunlarına çözüm getirmeye çalıştığı için.

- Romen vatandaşlarımıza selamlaştığı için,

- Dindar insanların inancını rahat yaşama imkanı getiren yasal düzenlemeler yaptığı için,

- Kürt sorununu ülke bütünlüğü içinde çözmeye azmettiği için; Baldıran zehir de olsa içer, yine bu sorunu çözerim diyecek kadar ciddi olduğu için,

- 1700 tane Kürt dili ve edebiyatı yüksek lisans mezunu yetiştirmeye imkan verdiği için,

- Çözüm sürecindeki ihanete rağmen çözüm sürecini buzdolabına aldım dediği için,

- Hatırlayın çözüm sürecinde malum örgüt 200 kadar olay çıkardı, hep kendisi saldırdı, Diyarbakır-Bingöl yolu iki ay ulaşıma kapandı, kimse demedi yahu bu ne yaramazlık,

Bu süreçte muhalefet her fırsatta Erdoğan’a saldırdı. 80 vekille Meclise giden HDP “seni başkan yaptırmayacağız” sloganıyla siyaset yaptı. İlk defa bir cumhurbaşkanı “Kürt kardeşlerim” demişti, onu da HDP istemiyordu, onu devirmeye endeksli siyaset yatıyordu.

Bu gün “YA ME YE” deyip vatandaşı tekrar yalan dolanla uyutmaya çalışıyorlar. Bu defa da kazanabilir ama bütün samimiyetimle söylüyorum bundan sonra her gelen seçimde HDP oyları düşecektir, bu böyle biline.

Peki, barış ve huzuru dert edinen bu muhterem zatı başkan yapmamaktan maksadın nedir diye soran oldu mu? Kimse soramaz çünkü emir dışarıdan geliyor.

Ey bazı Kürtler ve Türkler hiç düşündünüz mü bu ne biçim muhalefet diye? Bari bundan sonra sorun, sorgulayın, artık yeter.

Eski sistemin handikaplarını fark eden Cumhurbaşkanı yeni unvanı ile BAŞKAN sistem değişikliğine karar verdi.

Gece gündüz çalıştı, halka anlattı. 16 Nisan referandumunda onay aldı, ondan sonraki seçimde de halk onu Başkan olarak seçti, yeni sistemin ilk vekillerini seçerek meclisini oluşturdu. Ama bir eksikle, çünkü vekiller liste usulü seçildikleri için meclis şu anda cılız çalışıyor. Vekillerin dar bölge seçim yolu ile seçilmeleri gerekirdi.

Neden dar bölge seçim yöntemi ile vekil seçmiyoruz diyen oldu mu? Allah var, yine Erdoğan’ın “şu dar bölge vekil seçimini tartışmaya açmamız lazım” dediğine şahit oldum.

Maalesef yazar çizerler de dar bölge seçim yöntemine pek sahip çıkmadılar. Demek ki onlar da halktan korkuyor, hani bir şekilde aday olurlarsa ilk sıralarda listeye alınmaları yeterlidir, ne diye halka gideceklermiş.

Hele muhalefete bakın hala derdi Erdoğan’ın elini zayıflatmak, başka da bir şey söyledikleri yok, üstelik onlara kalsa eski sisteme dönecekler, yazık ki ne yazık.

Erdoğan bu yeni sistemin mimarıdır, 2023 ve 2028 yılına kadar Yüce Mevlam bir mani vermezse bu devletin başındadır. Yarın öbür gün yardımcılarından birini orijinal bir Kürt ve Anadolu Kültürü ile barışık bir hanım efendiyi yardımcı olarak yanına alırsa, birçok sorunu hal edeceğine inanıyorum.

Ya muhalefet ne yapacak? İkide bir şu şehirde oyların azaldı, bu şehir seni istemiyor, neden bu hizmetleri yapıyorsun?

- Marmaray’a ne gerek var?

- 2. ve 3. köprüye ne gerek var?

- İstanbul hava alanına ne gerek var?

- Hızlı trenin Mardin’de ne işi var?

- Diyarbakır’a bu kadar hizmet ne diye, şeklinde eleştiriler yapacak.

Ayrıca Belediye başkanı muhalefetten seçilirse şehrimize/şehrinize ne katkısı olacak. Genel merkezlerinde hayır gelmeyen bir muhalefetin belediye başkanından ne hayır gelir?

Çünkü muhalefetin gözü hep dışarıda. Daha düne kadar Kışladan unut bekliyordu, asker artık “Allah u ekber” diyor, Arif Nihat Asya’nın “Biz kısık sesleriz” şiirini yemin törenlerinde okunuyor, Milli Savunma Bakanı sivilleşti. Yani ordumuz millileşiyor, yerlileşiyor. Elhamdulillah.

Peki, Erdoğan’ın adaylarına sahip çıksanız özellikle büyükşehir adaylarına, nasıl bir artısı olacak?

1- Şehrinizde huzur, güven ve yatırım artacak,

2- Devlet erkanı arasında bir uyum olacak,

3- Hayırlı projelerle şehrinizin çehresi değişecek,

4- Erdoğan’ın eli güçlenecek, gözü arkada kalmayacak, muhalefetin o ucuz dili kısalacak,

5- Muhalefet kendini yenileyip ya hayırlı işlere yönelecek ya da kendiliğinden yok olup gidecek.

6- Büyük şehir belediyeleri ile Külliye arasında daha sağlıklı bir iletişim sağlanacak.

Bütün bunları düşününce “Erdoğan’ın adaylarına sahip çıkın” demek istedim. Tabi tercih sizin, ben inandıklarımı sizinle paylaştım, gerisi sizin bileceğiniz iştir.

Hayırlı seçimler.

 

EyüphanKAYA

30.03.2019, Diyarbekir

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.