Elimizi çabuk tutmak lazım!..

15 Ocak 2014 14:24 / 1138 kez okundu!

 

 

Sevgili dostlar ağır aksak da olsa devlet millet barışması buluşması açısından iyi bir yere geldik ama daha hızlı olmalı, daha atik davranmalıyız diye düşünüyorum.

Ergenekon davası,

KCK hayali,

Vatandaş beklentisi,

Cemaatin hali,

Devletin tavrı,

Birçok açıdan özeleştiriye ihtiyacımız vardır.

Hele şu başlıkları bir değerlendirelim, bakalım nasıl bir manzara karşımıza çıkacak?

Sevgili  dostlar elli yıldır birinci sınıf vatandaş zihniyetiyle yetiştirilen silahlı bir güç olan TSK bir derece uyarıldı, iyi de oldu fakat önceki çalışmalarından yola çıkarak bunları on yıllarca hapse tıkamak doğru değildir, çünkü o zaman bu tür çalışmalar bu askerler için bir vazifeydi.

Yargı ise dünya ölçülerine göre yargılama yapıyor bu doğru değildir. Şeriatta bir kaide var “şeraitin hakim olmadığı bir hayatta şeriata göre hüküm verilmez” aynen burada da geçeri olsa gerek. Dolayısıyla yeni bir yargılamayla bu Ergenekon, balyoz sanıklarını hayata kazandırmak lazım.

Puslu havadan esinlenerek PKK ağırlıklı bir örgüt olan KCK, kendince durumdan bir vazife çıkararak bölgesel de olsa paralel bir devlet oluşturma çabasına girdi bunun doğru olmadığı, hayatın buna müsaade etmediği, böyle bir yapılanmanın hem bölgede hem devlette sorun ortaya çıkaracağı anlaşıldı ve yargı bir vesileyle bu kimselere hapsetti, ama nereye kadar? bu tür kimseleri uyarabilirsiniz ama cezalandırmak ne derece doğru? Dolayısıyla bu kimseler hem gittikleri yolun doğru olmadıkları anlamaları hem de bırakılarak hayat katkı yapmalarına fırsat tanınmalıdır diye düşünüyorum.

Vatandaşların kahir ekseriyeti olup bitenleri kaygıyla izliyor, ortamın sakinleşmesi için dua ile destek verirken Türk vatandaşlarımızın  bir kısmı süreçten endişe duyarken, Kürt kesiminin de bir kısmı özerk yönetim ve benzeri bir yapılanma için beklenti içinedir. Her iki kesim de ezberlerini bozmaları lazım, ne endişeye gerek var ne de ayrı bir siyasi oluşumun  teşekkül etmesi mümkündür.Anadolu insanının bir arada rahat ve huzurlu yaşamaları için çaba sarf etmek gerekir.

Cemaatin durumuna gelince doğrusu bizim gibi Anadolu insanını şaşırttı. Galiba üst düzey yöneticileri dünyanın çarkı içinde belli role sahiptirler, ayrıca paralel devlet vakası da mevcuttur ve devleti istediği tarzda yerine göre yavaşlatarak kurumun imkânlarını talimatları paralelinde su-i istimal edebiliyorlar. Yargıda, Emniyette, Eğitimde... Örneğin eğitim öğretimizde iyi bir kalite yakalanamıyor. Bu alanen işlenen bir suçtur.

Hükümete gelince barış sürecinin peşini bırakmamsı iyi, ama bazı konularda da pasif hareket ediyor.Daha cesur adımlar atmasını bekliyoruz.Bir çok açıdan ülkeyi iyi bir konuma getiren AK Parti İktidarı barış süreciyle ülkenin huzur ve güvenliğini iyi bir düzeye getirdi. Yeni Anayasa Yapmakta epey ilerleme kat edildi 100 kadar maddede mutabakata varıldı. Ama tam bir başarı elde edilmedi. Biz vatandaş olarak meclisten anayasa istiyoruz. Bu 100 maddeyle de olsa yeni anayasa istiyoruz. 12 Eylül referandumuyla 30 maddelik Anayasa değişikliği nasıl hayatımızı kolaylaştırdıysa bu 100 madde de toplumun huzuruna katkı vereceği kanaatini taşıyorum.

Ne olur gelecek seçimleri de anayasa hikayesine kurban etmeyelim, zaten inandırıcılığını da kaybedecek. Gelecek seçimin ana unsuru “EĞİTİM-ÖĞRETİM” olmalı, ama ekonomi ve sağlığı da konu elden bırakmamak gerekir.

Ben vatandaş olarak fikrimi kamuoyuyla paylaşmakla yükümlüyüm. Devamını siz getirin sevgili dostlar.

Geleceğimize bigane kalma gibi bir lüksümüz yok.

 

Eyüphan KAYA

06.01.2014

 

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.