Cumhurbaşkanının arkasında yürüyün

05 Haziran 2018 14:26 / 1218 kez okundu!

 

 

Kimisi yuvarlak bir ifade ile “16 yıldır Ak parti iktidardadır niye şunu bunu yapmadı” diye eleştiride buluyor. El insaf, el insaf bu süre içinde 16 çeşit engellemeler oldu, bunları görmezlikten gelenlerin kalbi kurusun.

 

*****

 

Cumhurbaşkanının arkasında yürüyün

 

Kimisi yuvarlak bir ifade ile “16 yıldır Ak parti iktidardadır niye şunu bunu yapmadı” diye eleştiride buluyor. El insaf, el insaf bu süre içinde 16 çeşit engellemeler oldu, bunları görmezlikten gelenlerin kalbi kurusun.

Üstün körü anlatıyorum;

2005 yılında Diyarbakır’da Kürt sorunu benim sorunumdur deyince adamcağızı nerdeyse Ankara’da boğacaklardı. O sürecin devamı olarak 2007 yılında 27 Nisan e-muhtarısı zamanın genelkurmaya başkanı tarafından verildi,

Habur kapısında bir muhakeme çadırı kurularak 36 genç dağdan indirildi, sözüm ona Kürt siyaseti olarak kendini tanıtan parti üç gün üç gece “tilili” çekerek ülkenin gündemini hilli haram etti. Ben o zaman “tililinin bu kadarına pes” başlıklı bir yazı kaleme aldım, bir de baktım ki köşem kapanmış, galiba sitenin genel koordinatörü güvenliğimden endişe etti. Derken orada da bir başarı elde edilemedi,

Mesut Berzani Diyarabakır mitingine davet edildi, yine bu barış karşıtı parti onu karşılamayı protesto etti, daha önce de Ak Parti Berzaniyi olağan kongresine davet etmiş ve Kürtçe konuşma imkanını vererek barışçıl bir adımın atılmasına vesile olmuştu.

TRT Kürdi, eski adıyla TRT-6(Şeş) açıldı izlemeyi boykot ettiler,

Artuklu üniversitesinde Kürdoloji kuruldu onu da küçümsediler,

Kürtçe dersi okul müfredatına girdi, yine bu partinin mensupları boykot çağrısını yaptı.

Buna rağmen Çözüm süreci başlatıldı, iki yıllık süre içinde HDPKK’nin yapmadığı kalmadı. Halka zum etti, Hükümeti küçük düşürdü, yetmedi en son öz yönetim ve öz güvenlik gücü diye ne anlama geldiğini bilemediğimiz, barış sürecinin müzakereleri arasında olmayan iki kavram türetti, yetmedi hendek barikat faaliyetini başlattı.

80 vekille meclise gitti hava cıva atarak sokaklara dönüler…

Hangi birini anlatayım bilmiyorum ki?

Allah aşkına siz olsanız bu harekete karşı nasıl davranırsınız?

Allah aşkına bu siyasi eğilimin Kürt dostu olduğuna inanıyor musunuz?

Allah aşkına bu hareketin kime, neye hizmet ettiğini kestirebiliyor musunuz?

Ben anlamakta zorlanıyorum, bildiklerim var ama paylaşmayı uygun bulmuyorum, çünkü perde arkasında çok kötü bir beyin var, bu Ramazanı şerifte ben niye bu yazımı kötü şeylerle kirleteyim değil mi? Bayram sonrasına kalsın bence.

Onun için ben kendimi tanıyalı Kürtlere Kürt kardeşim deyip, selam veren bir lider bulmuşken “Cumhurbaşkanının arkasında yürüyün” diyorum.

Çünkü bu zat ilahi öğretiyi tanıyan bir kimsedir. Onu sorgulayabilir, ondan hesap sorabilirsiniz, “ben yaptım oldu” deme gibi bir lüksü yoktur.

Diyarbakır mitinginde çok önemli ifadeler dile getirdi. Bunlardan bir de “Kürt kardeşlerimin duygularını çok su-i istimal ettiler, Kürtlerin elbette ki siyasi talepleri olacak, onları da meşru yollarla, hukuk dairesinde hep birlikte birlikte çözeceğim” dedi.

Ben buna inanıyorum. Zaten yeni sitem böyle küçük sorunları barındıramaz, ona zaman ayıramaz, bu tür sorunların bir gün dahi yaşamaya tahammülü yoktur.

O günleri görmek dileğiyle…

Selam ve selametle kalın.

 

Eyüphan KAYA

05.06.2018, Diyarbekir

 

Son Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2018 14:45

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.