Canlar ölmesin, atılan taşlara razıyız

01 Ekim 2014 16:56 / 1069 kez okundu!

 

 

Eskiden birileri vekil olunca ancak onu uzaktan seyredebilirdiniz? Kazara yanına yaklaşıp bir şeyler dile getirdiğiniz zaman da bekli kafasını sallardı dinliyormuş gibi, fakat aklı başka yerde olduğu anlaşılıyordu. Ben bizzat buna benzen birçok durum yaşadım. Bir sefer Diyarbakır sorunuyla ilgili bir faks bir vekiline gönderdim, sabah fark edilmedi öğleden sonra tekrar gönderdim eline ulaşıp ulaşmadığını anlamak için ikinci günü şehre gelince Eğil ziyaretine eşlik ettim, bir vesileyle yanına yaklaşıp dünkü faksın içeriğinden bahsettim, beni sadece dinledi o kadar? Allah biliyor, vekilin bu davranışı beni ne kadar rahatsız ettiğini, şu anda dahi yazıma yakıştırsam Diyarbakır’ın diliyle ona hakaretvari ifadeler kullanmak içimden geliyor. Bu tür keresteler AK Partinin Diyarbakır’da değerini düşürdüler.

Peki, şimdi öyle mi?

Geçen Perşembe günü AK Parti vekillerinden Cuma İçten yüzü aşkın STK temsilcisiyle kahvaltılı bir toplantı yaptı. İsteyen herkesi dinledi ve sonunda verebilecek cevapları dile getirdi.

Konuşmacılar, Öğretmen evinin durumunu, Diyarbakır’ın tanıtımını, Sporunu, eğitim öğretim durumunu, İş-Kur’ın gevşekliğini, Barış süreciyle ilgili görüşlerini ve Diyarbakır’ın ekonomisiyle ilgili düşüncelerin dile getirdiler.

Şimdiye kadar 11 İstişare toplantısı olarak bir araya geldiklerini dile getiren Cuma İçten; Ben parti yönetiminde olduğum için bu çalışmayı partim adına yapıyorum, bazı vekillerimiz bu tür çalışmaları yapmamaları ilgisizlikten değil, onlar da ulaşamadığımız yerlere ulaşıyor, yapamadığımız işleri yapıyorlar.

Bilmenizi isterim ki sizden aldığımız bilgiyi yönetimimize taşıyoruz, Hatırlayın bir zamanlar başörtü yasağıyla ilgili eleştirinizi, uyuşturucuyla ilgili duyarlılığınızı nasıl da zaman içinde yasal alt yapısını hazırladık. Barış süreci iyi bir seviyeye geldi geliyor. Elhemdulillah iki yıldır artık cenazeler gelmiyor. Ufak tefek lokal sorunlar oluşuyor, tabi bu sürecin başarıya ulaşmasını istemeyen de vardır. “Canlar ölmesin, atılan taşlara razıyız”

Bu tür faaliyetleri görünce özellikle bu vurguyu duyunca mutluluk gözyaşlarını dökmemek elde midir?  Onun için müsaade edin de Vekilimiz Cuma İçten için “Sade, Samimi ve Sivil vekil” ifadesini kullanayım. Verdiği malumata göre Galip Ensarioğlu vekilimizle birlikte; Şéx Sait, Seyit Rıza ve Saidi Kürdi(Nursi) için hem iadeyi itibar verilmesi hem de mezarlarının yerinin belirlenmesi için eski yeni Başbakana dosya vermişler.

Kendi ifadesidir, daha birçok gelişmeye şahit olacağız inşallah, ama büyüklerimizin dediği gibi “hédi, hédi”(yavaş, yavaş) Boşuna dememişler zaman her şeyin ilacıdır.

Ben de Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) adına bu kahvaltıya iştirak ettim, hem kısa ve öz bir katkım oldu hem de yararlı şeyler duydum. İyi ki katılmışım nereden nereye…

Bir yazıya ancak bu kadar sığdırabildim, hakkınızı helal edin e mi? Umarım vekillerimiz bu sadeliği hep sürdürürler ve hesap verebilir durumda olurlar. Darısı yerel yönetimlerimizin başına.

Saygılarımla.

 

Eyüphan KAYA

26.09.2014, Diyarbakır

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.