Akıl, böyle durumlarda elzemdir

14 Eylül 2015 13:46 / 1135 kez okundu!

 

 

Bu memleket 30-40 yıldır gereksiz yere cefa çekti, dert çekti can verdi, göz yaşı akıttı, gelin bu kirli sürecin uzatmasına katkı vermeyin.

Bir kinse yaşı 40-50’nin üstünde olup, doğu güneydoğuda yaşamışsa buralarda nelerin olup bittiğini biliyor. Eski defolu devlet anlayışı halka yönelik oluşturduğu adi muameleler düşman ülkelerin de katkılarıyla PKK diye bir ucube örgütün oluşmasına neden oldu.

Ancak beceriksizliğimizden dolayı bir türlü gençlerimizi dağdan inmeyi beceremedik, ta ki AK Parti hükümeti iktidara gelene kadar.

Bu sorunun farkına varan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, sorunun çözümü için çalıştılar, çabaladılar. Değişik adlar altında olgunlaştırmaya çalıştılar. Tam da “Bu sefer oldu, olacak” derken hiç beklenmedik bir anda üç koldan terör faaliyetleri hortlamaya başladı. PKK, DHKP-C, DEAŞ..

Öyle ki devletin Suriye’nin kuzeyine ve Kandile operasyonlar yapmak durumunda bıraktı. Bununla birlikte başlayan hain saldırılar ve kurulan tuzaklar yüzlerce insanımızın öldürülmesine sebebiyet vermesine rağmen sağduyulu devlet aklı hala içeride operasyon emri vermemiştir.

Ülkemizin üzerinde oyun kuran iç ve dış düşmanlar bu sefer halkları karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar.Ülkemizin muhtelif bölgelerinde Kürt vatandaşlarımıza yönelik saldırılar başladı. Bunun insani ve İslami hiçbir mantığı yoktur. Bu tür faaliyetler düşmanın ekmeğine yağ sürmektedir.

Ey Türk vatandaşlarım!

Bu memleket hepimizin, devletin şimdiye kadar bize verdiği sıkıntıları görmezlikten gelerek birlik ve beraberlik için barış ve huzura evet demeye hazırız, Kürtlerin % 90’nı bu kanaattedir. Bu hevesimizi kursağımızda bırakmayın, uzattığımız barış eli havada kalmasın.

Bu birlik ve beraberliğin sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu duygusal süreçte duygularını kontrol et, birisi size bir haber getirdiği zaman ölç biç ona göre hareket et, İnadına Kürt kardeşinle selamlaş, birlik beraberliğe destek ol. Unutmayın otomobil plakasının sorulmadığı ender illerimizden birisi Diyaberik’dir.

Ey Kürt kardeşim!

Atalarımız bu memleketi canlarıyla özgürlüğüne kavuşturdular, benim bir atam 93 harbinde şehit olmuşken, onun oğlu da Hasankale cephesinde gazi olmuştur. Senin de atan bu memlekete emeği olduğuna inanıyorum ve onlar bize bir kin, bir nefret aşılamadılar, “ne mutlu Kürdüm diyene” demediler.

Atalarımız inam, edep ve marifet ehli kimselerdi. Bu gün de aynı şekilde memleketimize sahip çıkacağız, PKK’nin tam da çözüm yaklaşmışken bu saldırılarda bulunması hayra alamet değildir. Bu Kürt halkının huzurunu kıskanmaktır. Türkiye düşmanlarıyla işbirliğine gitmektir. Hem kim demiş PKK Kürtlerin huzur ve mutluluğunu amaç edinmiş bir örgüttür, İman, edep ve namus anlayışını tanımayan bu yapı hangi Kürde bir faydası olabilir?

Ey Kürt kardeşim! PKK’nin bu sebepsiz saldırılarını kınamak her insan gibi benim, senin de boyun borcudur. Bugün insani değerlerin yanında durma günüdür. Eğer Dağıca ve Iğdır saldırıları senin içini acıtmıyorsa insanlığını sorgula derim.

Ey Anadolu insanı!

Gelin HDP ve MHP’yi bir dönem meclise göndermeyelim. Bunlar birbirinden nemalanıyorlar. Ülke sahipsiz kalıyor.

Yakın zamana kadar bir derce Devlet Bahçeli’ye bakış açımız değişmişti, fakat 7 Haziran sonrası hükümet kurmaya yaklaşmaması, onun başarılı bir lider olmadığı, dar günde ülkeyi ortada bırakarak sahiplenmemesi herhalde her vatandaşı derinden üzmüştür.

HDP ülkenin selameti için bir katkısı olmadığı gibi militarist bir oluşumun etkisinde kalıp bir ileri bir konuştular ve Anadolu insanından bir “aferin” alacak bir duruş sergileyemediler.

Mümin bir kimse bir delikten iki defa ısırılmaz(hadis), barış huzura katkı olur diye Türk’üyle, Kürd’üyle HDP meclise gönderildi ve etkisiz bir eleman olarak, bostan korkuluğu durumuna düştü, bazen ses verdilerse de olumsuz bir yankı oluşturdular. Artık bu partiyi meclise göndermeye gerek var mi? Tabi takdir sizin fakat tarihi bir süreç yaşanıyor, oy verirken propaganda yaparken dikkatli olmak lazım, bir daha “keşke” dememek için

Böyle bir muhakeme ancak akılla olur, başlığımın anlamı da buna işaret ediyor.

Bu terör faaliyetlerinin son bulması dileğiyle, kalın sağlıcakla.

 

Eyüphan KAYA

10.09.2015, Diyarbekir

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.