Erkek Þiddeti: 2 Günde 2 Kadýn Öldü, 2'si Aðýr Yaralý

25 Þubat 2011 15:06  

 

Erkek Þiddeti: 2 Günde 2 Kadýn Öldü, 2'si Aðýr Yaralý

Adana ve Ýstanbul'da iki erkek, boþanmak isteyen eþlerini öldürdü; Eskiþehir ve Adana'da ise aðýr yaraladý.

Adana ve Ýstanbul'da iki erkek, boþanmak isteyen eþlerini öldürdü. Eskiþehir ve Adana'da ise iki kadýn, yine kocalarý tarafýndan aðýr yaralandý.

"Çok seviyordum, öldürdüm"
Adana'da emekli güvenlik görevlisi S.K. (51), karýsý S.K.'yi (51) pompalý tüfekle öldürdü. Olaya çiftin 14 ve 16 yaþlarýndaki kýzlarý tanýk oldu. Polisi arayýp karýsýný öldürdüðünü söyleyen S.K., ilk ifadesinde "Karýmý çok seviyordum. Boþanýp baþka eve taþýnmak istemesine dayanamadým" dedi.

Bir süre önce kocasýndan boþanmak için dava açan S.K., geçtiðimiz hafta Büyükþehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüðü'nde çalýþmaya baþlamýþ, dün de ayný mahalleden bir baþka ev kiralamýþtý. Olaya tanýk olan kýzlarý, babalarýnýn annelerine eþyalarýný topladýðý sýrada ateþ ettiðini söyledi.

Kocasýný görünce kaçmaya çalýþtý
Ýstanbul'da M.O. (50), 10 ve 12 yaþlarýndaki çocuklarýný okula býraktýktan sonra iþe gitmekte olan karýsý A.O.'yu sokak ortasýnda tabancayla öldürdü. Yakalanan M.O. ilk ifadesinde boþanma davalarý süren karýsý A.O. ile tesadüfen karþýlaþtýklarýný söyleyerek "Ne olduðunu hatýrlamýyorum. Bana hakaret etti" dedi. Görgü tanýklarý ise A.O.'nun kocasýný görünce kaçýp bir dükkana sýðýnmaya çalýþtýðýný ancak kurþunlardan kurtulamadýðýný anlattý.

M.O. karýsýný 2005'te býçakla yaralamýþ, A.O. boþanma davasý açmýþ ancak daha sonar davadan vazgeçmiþti. M.O. karýsýna þiddet uygulamayý sürdürmüþ, silahla tehdit, hakaret ve þiddet iddialarýyla Ümraniye Adliyesi'nde açýlan ceza davalarýnda dokuz ay hapis cezasýna çarptýrýlmýþtý. Ancak mahkeme cezayý ertelemiþ ve M.O.'ya adli para cezasýyla eþine yaklaþmama cezasý vermiþti. Bu arada A.O. bir kez daha boþanma davasý açmýþtý ve çiftin 17 Mart'ta duruþmasý vardý.

Bahanesi apartman aidatý
Eskiþehir'de S.D., "apartman aidatýnýn ödenmesi" yüzünden tartýþtýðý 13 yýllýk karýsý L.D.'yi (31) bacaðýndan yaraladý. Ýki çocuk annesi L.D. komþularýnýn yardýmýyla hastaneye kaldýrýldý. Kaçan S.D. ise kýsa süre sonra yakalandý.

Gebze'den Adana'ya kaçmýþtý
Adana'da V.Y., kendisinden boþanmak isteyen karýsý Ö.Y.'nin boðazýný kesti. Aðýr yaralanan Ö.Y. hastaneye kaldýrýldý. Olay yerinden kaçan V.Y. kýsa süre sonra yakalandý. Olay, Türk Dili ve Edebiyatý öðretmeni olan Ö.Y.'nin görev yaptýðý okulun önünde yaþandý. Kaçmak isterken yakalanan V.Y., "Eþimi yaralamam kimseyi ilgilendirmez" dedi.

Meslektaþlarý, Ö.Y.'nin boþanma aþamasýnda olduðu üç yýllýk eþinden uzaklaþmak için Kocaeli'nin Gebze ilçesinden Adana'ya tayin istediðini, yeni okulundaki görevine 14 Þubat'ta baþladýðýný anlattý. Arkadaþlarýnýn anlatýmýna göre Ö.Y. çevresindekilere kocasýnýn þiddetinden korktuðunu da söylemiþti. (BB)


Bianet

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0