Erdoğan: Gerekirse dava açacağız

15 Haziran 2009 01:26  

 

Erdoğan: Gerekirse dava açacağız

Hükümetle Türk Silahlı Kuvvetleri mahkemelik mi oluyor? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, irtica planı haberiyle ilgili olarak araştırma yaptıklarını belirterek, "Gerekirse dava açacağız" dedi. 

Erdoğan, Şanlıurfa Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin il kongresinde konuştu.

AK Parti'nin son 4 seçimde Türkiye'nin partisi olduğunu açık ve net olarak ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, 7 Haziranda 30 mahalli birimde yapılan seçimlerde AK Parti'nin yüzde 43 ile rakiplerine büyük bir fark attığını kaydetti.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 29 Mart seçimleri sonrasında hükümetin yarısının değiştiğini açıkladığını hatırlattı.

Bu arada, salondakilerin, ''Baykal istifa'' şeklinde slogan atmaları üzerine Başbakan Erdoğan, ''Yok, yok, yok... Aman, aman, aman... Öyle muhalefete can kurban, dursun, dursun'' dedi.

''Onlar Türkiye'nin etrafında düşman ürettiler. Biz geldik dostlar ürettik'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Şimdi kalkmış Türkiye'nin itibarından bahsediyorlar. Siz önce Türkiye'ye kaybettirdiğiniz zamanın hesabını verin. Döneminizdeki yolsuzlukların hesabını verin. 21 tane bankayı fona devrettiniz ey MHP, ey DSP, ey ANAP... Bu kapatılan, fona devredilen bankaların, bu millete maliyeti ne idi?. 40 milyar dolar... Ne yaptınız? Mecaliniz kalırsa ondan sonra gelin, sizinle bu mevzuları konuşalım. Bizim yolumuz demokrasi yoludur. Hukuk yoludur, bizim yolumuz

Anayasamızda açıkça ifade edilen demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti yoludur. Bizim tek bir gündem maddemiz vardır, o da bu ülkenin 4 bir yanına adaleti yaymak ve bu ülkenin her karış toprağını adaletle yönetmek ve kalkındırmaktır.

İşte son günlerde, gazetelerin yaptığı haberleri görüyorsunuz. AK Parti üzerinde oynanması düşünülen oyunları görüyorsunuz. Şu anda bizler de bunları araştırıyoruz. Gerekirse biz de ilgililerle onlara yönelik olarak davaları açacağız. Bunlardan geri duramayız. Demokratik bir ortamda AK Parti'ye karşı yapılan bu gayri hukuki sürece seyirci kalamayız. Gereken ne ise bunların hepsi yapılacaktır.''

Türkiye'ye, Türkiye'nin zenginliğine, kaynaklarına inandıklarını ifade eden Erdoğan, ''Biz, bu bölgenin kaderinin değişeceğine, bu bölgenin dünyanın tarım merkezi, tahıl merkezi, gıda merkezi olacağına da inanıyoruz. 6,5 yıldır bu umutla, bu samimiyetle bölgeye yatırım yapıyoruz. 'Şanlıurfa kazanırsa Türkiye kazanır, Mardin kazanırsa Türkiye kazanır, Muş, Bitlis, Hakkari kazanırsa Türkiye kazanır' diyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, el ele vererek kardeşlik, dostluk içinde geleceği birlikte inşa edeceklerini belirterek, şunları söyledi: ''Aramıza nifak sokmaya, bizi geri kalmışlığa, yoksulluğa mahkum edenlere aldanmayacak, onların istismar siyasetine prim vermeyeceğiz. Çözümsüzlük siyasetini çözümmüş gibi gösterenlere yanıldıklarını, aldandıklarını anlatacağız. Hiç kimse elini taşın altına koymasa bile AK Parti olarak biz, elimizi taşın altına koyacak, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacağız.

Bizim derdimiz, 81 vilayet ile bu ülkenin tam bayındır hale gelmesidir. Bizim derdimiz, 780 bin kilometre karesi ile bu ülkenin her karış toprağına adalet ve huzur ikliminin yayılmasıdır. Bizim derdimiz, 71,5 milyon insanımızın ekmeğini çoğaltmak, yuvasını şenlendirmektir. 6,5 yıldır bunun mücadelesini verdik, milletimizle birlikte çok büyük başarılar yakaladık. Allah'ın izni ile çok daha ileri noktalara hep birlikte ulaşacağız.''

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0