EDP: Parası olan değil, hak eden kazansın!..

06 Temmuz 2011 01:00  

 

EDP: Parası olan değil, hak eden kazansın!..

Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ferdan Turgut, şike ve teşvik soruşturmasıyla gündeme gelen futbol dünyasındaki son yaşananlara dair açıklama yaptı. Ergut, "EDP, futbolu kendi kalpsiz ve ruhsuz dünyalarının bir parçası kılmaya çalışanlara karşı tüm taraftarlarla birlikte başka bir futbol arayışının ilk on birinde yerini alacaktır" dedi.

Ergut tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

"Bir pazar sabahı şike ve teşvik soruşturmasıyla gündeme gelen futbol dünyasındaki son yaşananları, "tencere dibin kara seninki benden kara" düzeyine indirerek ele alamayız. Karşı karşıya kaldığımız sorun, dünyada ve ülkemizde en popüler spor dalı olan futbola piyasanın musallat olarak onu bir endüstriye dönüştürmesidir.

Endüstriyel futbol, takımları şirket, taraftarları müşteri yapmıştır.

Endüstriyel futbol, “hak eden kazanır” olması gereken oyun kuralını “parası olan kazanır” olarak değiştirmiştir.

Endüstriyel futbol, bir kulübü her şeyiyle satın alma ve yüksek bonservis bedelleri ile kara para aklamanın “yasal” yolu olmuştur.

Kısaca, bu anlayışın bizi getirdiği nokta, kazananın bahis oyunları ve kirli ilişkilerle tayin edildiği ya da takımlar arasındaki devasa uçurumun yarışın çok güçlüler ve “diğerleri” arasında geçtiği bir tablo olarak şekillenmektedir.

Tuttuğu takımın maçlarını, statlara gidemeden şifreli kanaldan izlemek zorunda kalanlar artık seslerini yükseltmelidir. Son yıllarda, tribün kültürüne sahip çıkan taraftar grupları artmaktadır. 1 Mayıslarda emekçilerle dayanışma içine girerek alanlarda “Başka bir futbol mümkün” diye haykıranlar, “futbolun piyasa ilişkilerinin dışında kalması imkânsız” diyenlere “nasıl bir futbol” sorusuna verecekleri yanıtla karşı duracaklardır.

“Başka bir dünya mümkün” diyen Eşitlik ve Demokrasi Partisi, futbolu kendi kalpsiz ve ruhsuz dünyalarının bir parçası kılmaya çalışanlara karşı tüm taraftarlarla birlikte başka bir futbol arayışının ilk on birinde yerini alacaktır."

Son Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2011 01:27

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0