EDP, 12 Eylülcüler hakkında suç duyurusunda bulunacak

13 Eylül 2010 04:57  

 

EDP, 12 Eylülcüler hakkında suç duyurusunda bulunacak

Eşitlik ve Demokrasi Partisi, İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı tarafından yapılan açıklamada; "Anayasa’nın Geçici 15.Maddesi kalktı; 12 Eylülcüler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz." dendi. Cangı, 13 Eylül sabahı saat 10.30'da İzmir Adliyesi'nde yapacakları suç duyurusu için herkesi eyleme katılmaya davet etti.

Bilindiği gibi; Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) “AKP zihniyetine 'hayır' Referandumda 'EVET'”, “Bugün EVET, Yarın Yeni Bir ANAYASA" sloganlarıyla anayasa değişikliği referandumuna EVET oyu verilmesinden yana olduğunu açıklamıştı.

Referandum yapıldı, anayasa değişikliği halkoylaması ile onaylandı ve 12 Eylül’ün sorumlularına cezai ve hukuki dokunulmazlık sağlayan Geçici 15. madde kalktı.

EDP, daha önce kamuoyuna açıkladığı gibi; anayasa değişikliğinden sonraki ilk işlerini gerçekleştiriyor. Partililer, 13 Eylül'de 12 Eylül Darbecileri ve diğer sorumlular hakkında “Darbe yapmak, anayasayı değiştirmek, hükümeti yıkmak, sistemli bir şekilde planlayarak ve tasarlayarak adam öldürmek, kasten yaralamak, işkence yapmak, eziyet etmek, hürriyetten yoksun bırakmak, cinsel saldırıda bulunmak vb” suçlarından suç duyurusunda bulunacaklar.

Tarih-Saat: 13 Eylül 2010, saat 10.30
Yer: İzmir Adliyesi- C Blok Girişi

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0