EDP, 12 Eylül Davasına müdahillik için başvurdu

10 Mayıs 2012 15:16  

 

EDP, 12 Eylül Davasına müdahillik için başvurdu

Eşitlik ve Demokrasi Partisi yarın 2nci duruşması yapılacak 12 Eylül Darbesi’nin yargılandığı davaya resmen müdahillik için başvuruda bulundu. 6 Nisan’da alınan ara karar gereği yapılan başvuruda EDP’nin süregelen bir darbe rejiminde kurulduğuna dikkat çekildi ve “Bu yüzden tüm üyelerimiz suçtan dolaylı olarak zarar gören durumundadır” denildi.

12 Eylül Darbesi’nin mimarlarından yaşayan isimler olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılanmasına yarın Ankara 12 Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. 2nci duruşma öncesinde Eşitlik ve Demokrasi Partisi adına içlerinde EDP İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı’nın da bulunduğu 18 avukat davaya resmen müdahillik için başvuruda bulundu. Birçok üyesinin daha önce müdahillik için başvuruda bulunduğu ancak kabul görmediği EDP’nin parti olarak müdahillik başvurusunda, tüm üyelerinin suçtan dolaylı olarak zarar gören durumda olduğuna dikkat çekildi ve “Müvekkilimiz EDP, 12 Eylül Anayasası’nın kurduğu bu anti-demokratik düzende ve 12 Eylül döneminde çıkartılan (22.04.1983) Siyasi Partiler Yasası’ nın sınırladığı “yasaklarla dolu bir ortamda” siyaset yapmak zorunda kalmış bir partidir. Tüm diğer siyasi partiler gibi, EDP de, T.C. anayasası md. 69 ve Siyasi Partiler Yasası kapsamında “Kapatılma tehdidi altında” siyaset yapmak, kendi kendisine sansür uygulamak zorunda bırakılmıştır. Bu nedenle, kurulduğu anda, eşyanın tabiatı gereği kendisini kurtulmak zorunda hissettiği bir rejimin mağduru durumunda bulmuştur” ifadesine yer verildi.

Bu arada Eşitlik ve Demokrasi Partisi İzmir İl Örgütü de diğer EDP örgütleri gibi 12 Eylül Davası'nın takipçisi olarak yarın yine Ankara Adliyesi önünde olacak.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0