DurDe ayın ırkçısını seçiyor

02 Haziran 2011 01:29  

 

DurDe ayın ırkçısını seçiyor

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Girişimi'nin 'Mayıs ayının ırkçısı' anketinde adaylar arasında Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Tarih Kurumu eski başkanı Yusuf Halaçoğlu, İzmir bağımsız adayı Tuncer Sümer de yer alıyor. Toplam 6 adayın yarıştığı anket için 7 Haziran'a kadar DurDe'nin internet sitesinden oy kullanılabilecek.

Ankete katılmak için tıklayın.

Adaylar hakkında bilgiler:

İlker Başbuğ

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Remzi Kitabevi’nden piyasaya çıkan “Terör Örgütlerinin Sonu” adlı kitabında, hem dünyadaki terör örgütlerinin çıkışı, hem de PKK’nın Türkiye’deki oluşumu ve hedefleriyle ilgili saptamalarda bulunuyor. Ergenekon davası çerçevesinde ortaya çıkan LAW silahlarına “boru”, darbe planlarına da “kâğıt parçası” sözleriyle ‘gönüllere taht kuran’ Başbuğ kitabında, 20 milyonluk Kürt halkının dilini yok sayıyor. O ve onun gibiler Kürt halkını, dilini ve kültürünü yok saydıkça biz de onları ırkçılar arasında aday göstermeye devam edeceğiz.

- Başbuğ'un kitabından notlar: Kürtçe diye bir dil yok
- Kürtçe diye bir dil yok
- Bağımsız adayın provokatif seçim sloganlarına suç duyurusu yapıldı

Serap Yeşiltuna (Balıkesir bağımsız adayı)

Balıkesir bağımsız milletvekili adayı Serap Yeşiltuna’nın internet sitesi, “Balıkesir’i PKK’dan kurtar” sözüyle açılıyor. Sayfada ayrıca, “Türkiye Türklerindir, Balıkesir Balıkesirlilerindir” ifadeleri yer alıyor. Sitedeki “İstila” isimli video da “Türkiye’de Kürt sorunu yok, Kürt istilası var” sözüyle açılıyor.

Türk Solu adlı ırkçı derginin yazarlarından ve Ulusal Parti eski genel sekreteri Yeşiltuna’yı Kürtlere yönelik açık ırkçılığından dolayı Mayıs ayı ırkçı adayları arasına aldık.

- Bağımsız adayın provokatif seçim sloganlarına suç duyurusu yapıldı
- Bağımsız Adayın "Kürt İstilası" Sözüne Suç Duyurusu
- Açık açık ırkçılık!

Tuncer Sümer (İzmir bağımsız adayı)

Kendisini ‘Ulusalcı bağımsız aday’ olarak tanımlayan Tuncer Sümer, “Türkiye Türklerindir. İzmir İzmirlilerindir. İzmir’i PKK’dan Kurtar” yazan seçim afişleri astırıyor. Balıkesir’de, aynı siyasi yapıdan gelen Serap Yeşiltuna’nın ırkçı propagandasının tıpkısını İzmir’de Tümer kullanıyor. Bu çevre daha önce de “İdam geri gelsin!” kampanyası çerçevesinde sokaklarda imza toplamıştı.

DurDe olarak “Irkçı adaylara oy yok” çağrımızı yineliyor ve Tümer’i de Mayıs ayı ırkçı adayları arasına ekliyoruz.

- İzmir'de Tuncer Sümer'in tepki yaratan afişleri
- İzmir'de ırkçı aday tepki çekiyor
- http://www.firatnews.com/index.php?rupel=nuce&nuceID=43818

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Seçimler yaklaşırken tüm siyasi parti liderleri seçim mitingleri düzenliyor. Her seçim öncesi alışık olduğumuz manzaraları izliyoruz yine. Her lider kendi tabanına şirin görünmek için kitlesinin ‘hassasiyetlerinden’ faydalanmaya çalışırken çeşitli toplumsal kesimleri aşağılıyor.

Başbakan da pek çok mitingde Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliğine vurgu yaparak kalabalığın ‘Yuh!’ çekmesini sağlıyor. Alevi Bektaşi Federasyonu da kendisine bir açık mektup yazarak ‘nefret suçu’ işlediğini ifade etti. Bir inanca yönelik ayrımcılığından dolayı Başbakan Erdoğan’ı ayın ırkçı adayları arasına alıyoruz.

- Aleviler öfkeli! Başbakan'a açık mektup

Yusuf Halaçoğlu

Bir Türk ırkçılık abidesi, Türk Tarih Kurumu eski Başkanı (ve şimdi asıl yerini bularak MHP adayı) Halaçoğlu yine bir ırkçılık klasiğine imza atarak “Türkiye, Türk olduğunu söyleyemeyen yöneticiler tarafından yönetiliyor” dedi. Atatürk’ten ‘Hayattaki yegâne varlık; Türklük’ten başka bir şey değildir’ sözünü alıntılayan Halaçoğlu, “Tarihi kaynaklara, haritalara baktığımızda Türkiye adı batılılar tarafından verilmiştir. Bununla beraber maalesef bugün Türkiye etnik etnisite cenneti haline getirilmiştir” diyerek, Türk dışındaki bütün etnisitelere beslediği düşmanlığı bir kez daha sergiledi.

- "Tehlikeli Oyunlar Oynanıyor"
- Türk Olduğunu Söyleyemeyen Kişilerce Yönetiliyoruz
- Halaçoğlu: Türk Olduğunu Söyleyemeyen Kişilerce Yönetiliyoruz'
- Halaçoğlu'ndan 'bomba' açıklamalar...

Yılmaz Polat

Dicle Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Polat bahar dönemi vize sınavlarında şöyle bir soru sordu:

“Osmanlı Devleti Ermeni soykırımı yapmamıştır. Ruslarla işbirliği yapan ve Osmanlı ordusunu arkadan vuran Ermenilerden bir kısmı hainlikleri sırasında, bir kısmı da Almanların teklifi ile icra edilen tehcir sırasında açlık, hastalık ve soğuktan ölmüştür, bir kısmı da hainlik ettikleri için Ruslarla gitmiştir ve Türkiye’de Ermeni nüfus böylelikle azalmıştır. a) Doğru b) Yanlış.”

Resmi tezlerin adı gibi ‘yılmaz’ savunucularından olduğunu kanıtlayan bu güzide öğretim üyesini bir halkı hain ilân edip öğrencilerini de bu yönde fikir beyan etmeye zorladığı için Mayıs ayı ırkçılarına dâhil ettik.

- "Soykırım" Sınav Sorusuna Yerevan Tepkisi
- Sınavda ilginç soru: Soykırım yok, hainlik var
- Soykırım yok, hainlik var. Doğru mu, yanlış mı?

marksist.org

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0