Down Sendromlu Bireylerden The Wall/Duvar

21 Nisan 2018 14:14  

 

Down Sendromlu Bireylerden The Wall/Duvar

Down sendromlu bireyler, Roger Waters’ın izniyle The Wall’a söz yazdı; “Yaşam Hakkı – Duvar” adlı şarkının klibinde de oynadılar.

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı’ndan (İZEV) öğrenciler, Roger Waters’ın desteğiyle “The Wall” şarkısını seslendirdi.

Vakıfta eğitim gören down sendromlu öğrenciler, Roger Waters’a kendilerini tanıtan bir video gönderdi. Roger Waters da dünyada ilk kez “The Wall” şarkısı için İZEV’e iki yıllık kullanım ve Türkçe söz yazabilme hakkı verdi.

Öğrencilerin sanatçılarla birlikte seslendirdiği ve oynadığı klipte The Wall’ın müziğiyle Türkçe sözlü “Yaşam Hakkı - Duvar” adlı şarkı seslendirildi:

>> Video: https://www.youtube.com/watch?v=3dnzLM_N-2Q

Down sendromlu, otizmli ve mental farklılığı bulunan bireylerin hayata geçirdiği “Hayat ve Biz” projesi kapsamındaki sergi de Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Projenin ilk etabı “Sanat ve Biz” kapsamında açılan sergilerin ardından geçen hafta “Hayvanlar ve Biz” başlıklı sergi kapsamında Down sendromlu bireyler hayvanlarla birlikte, özel kostüm ve tasarımlarla objektif karşısına geçti. Sergi açılışına, Yaşam Hakkı – Duvar şarkısını seslendiren sanatçılar ile klipte rol alan Onkolog Yavuz Dizdar katıldı.

Müzik tarihinin en önemli gruplarından Pink Floyd’un kurucularından olan ve grubun basçısı olarak tanınan İngiltereli Roger Waters aynı zamanda besteci, söz yazarı ve şarkıcı.

Türkiye’de de son olarak 4 Ağustos 2013’te The Wall Live turnesi kapsamında konser vermişti.

İZEV hakkında

 

1989 yılında dernek olarak kurulan ve 1997’de vakıf tüzel kişiliğinde yapılanan İZEV’in (İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı) çalışmaları, özel eğitim verilen çocukların gereksinimleri kapsamında.

Faaliyet konuları arasında, zihinsel engelli gençlerin eğitimi, sanatsal ve kültürel faaliyetler, Yaşam Evi- Down Cafe var.

bianet.org

Son Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2018 14:52

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0