Domuz gribi ilk kez insandan insana geçti

20 Haziran 2009 20:21  

 

Domuz gribi ilk kez insandan insana geçti

Türkiye'de ilk kez insandan insana domuz gribi virüsü geçti. Yurtdışından gelen bir kişi, bir yakınına virüs bulaştırdı. 

ANKARA - Sağlık Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar ülkede tamamı yabancı ülkelerden gelen 8'i yabancı uyruklu, 14'ü de çeşitli nedenlerle yurtdışında bulunduktan sonra Türkiye'ye dönen vatandaşlarda olmak üzere toplam 22 kişide domuz gribi (AH1N1) tespit edildiğini belirtti.

Açıklamada şöyle denildi: ''Yurt dışından gelen bir vatandaşımızın ülkemizde yakın teması olduğu bir yakınında da bulaşma nedeniyle virüs tespit edilmiştir. Genel durumu iyi olan kişinin tedavi ve takibi devam etmektedir. Hastanede yatarak tedavi görmesi gereken vakamız bulunmamaktadır. Bu son vaka ile birlikte ülkemizde tespit edilen vaka sayısı 23'e ulaşmıştır. Bu, Türkiye'de insandan insana bulaşın olduğu ilk vaka olma özelliği taşıyor.''

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, virüsün zaten insandan insana bulaşan bir virüs olduğunu belirterek, dünyada domuz gribinin ortaya çıktığı ülkelerdeki hastaların yarısının virüsü bu yolla aldığına dikkati çekti.

Yetkililer, gereken önlemlerin alındığını, yaz mevsimi olması nedeniyle endişe edilecek bir durum olmadığını vurguladı.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0