Doğan Tarkan: 'Kriz yok, Ergenekon saldırısı var!..'

19 Şubat 2010 21:07  

 

Doğan Tarkan: 'Kriz yok, Ergenekon saldırısı var!..'

İSTANBUL- Son gelişmeleri, "Her fırsatta hukukun üstünlüğünden bahsedilen Türkiye bir yargı darbesi yaşıyor. Erzurum ve Erzincan’da Dursun Çiçek imzalı darbe planını uygulayanlara dönük soruşturma HSYK-Yargıtay-Danıştay’ın el birliğiyle engellenmek isteniyor. 3 hafta içinde iki kez tatbikat adı altında zırhlı araçlar Erzincan caddelerinde yürütüldü. HSYK büyük bir hukuksuzluğa imza atarak Ergenekon soruşturmasını yürüten savcının yetkilerini elinden aldı" şeklinde değerlendiren , Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Genel Başkanı Doğan Tarkan İstanbul'da yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Mesele bir savcının diğeriyle mücadelesi gibi gösterilmektedir. Oysa Ergenekon şüphelisi savcı Cihaner’in hakkındaki tutuklama kararı mahkeme tarafından, yani yargıçlar tarafından iki kez verilmiştir. Bir başsavcı tutuklanamaz iddiası ise nasıl bir rejimde yaşadığımızı gösteriyor. Çocuklar bile tutuklanabilir, ama Ergenekon şüphelisi bir savcı tutuklanamaz!

Savcı Osman Şanal’ın yetkilerinin elinden alınması Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların tümüne dönük bir tehdittir.

Yaşananlar “deprem” ya da “kriz” değil, Ergenekon’un her cepheden saldırısıdır.

İlker Başbuğ’un Kafes planını yapanlara sahip çıkması, 3. Ordu Komutanı’nın sivil mahkemeye ifade vermeyi reddetmesi, Danıştay’ın katsayı eşitsizliğini sürdürme kararı, CHP ve MHP’nin saldırganlığı askeri vesayet rejiminin devamından yana olanların direnişidir.

Türkiye halklarının demokrasiden ve özgürlükten yana olan çoğunluğu bu umutsuz direnişi kıracaktır.

Tüm darbe karşıtlarını 28 Şubat darbesinin yıldönümünde İstanbul’da 70 Milyon Adım Koalisyonu’nun gerçekleştireceğe eylemde buluşmaya, halkın demokratik tepkisini göstermeye çağırıyoruz..."


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0