Doğan Tarkan: 'CHP-MHP bloku kaos planlarına zemin hazırlıyor'

11 Ocak 2010 05:03  

 

Doğan Tarkan: 'CHP-MHP bloku kaos planlarına zemin hazırlıyor'

Manisa’da Çingenelerin saldırıya uğraması, zorla yerinden edilmesi üzerine bir açıklama yapan, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Genel Başkanı Doğan Tarkan "Manisa'da bir insan hayatını kaybediyor, bir araba yakılıyor, bir çok yer tahrip ediliyor. Ama bu provokasyonu yaratanlara kimse dokunmuyor, ceza verilmiyor. Edirne’de ABD emperyalizmini protesto edenler linç edilmek isteniyor. Edirne’de kanun yok mu? Polis yok mu? İstanbul’da 1 Mayıs’larda, IMF protestolarında bolca attığınız gaz bombalarından Edirne’ye gönderilmedi mi? Yoksa Edirne’de tazyikli suda mı yok?" dedi. "Demokrasiden, barıştan, hakların kardeşliğinden, özgürlükten yana olan herkesi 23 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’te İstanbul’da Tünel Meydanı’nda buluşmaya, darbecilere karşı ses çıkarmaya davet ediyorum" şeklinde bir çağrıda da bulunan Tarkan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Linç ortamını hazırlayanlar, faşistleri sokaklara salanlar, onları durdurmayıp teşvik edenler bize bu soruları sordurmak istiyor. Belli ki birileri sıkıyönetim ve Emasya protokolünün uygulanması için elinden geleni yapıyor.

Hükümet, Edirne ve Manisa emniyetine söz mü geçiremiyor yoksa Çingenelere ve demokratik protesto hakkını kullanmak isteyenlere karşı polisin tutum İçişleri Bakanlığı’nın bir politikası mı?

Irkçı saldırılara zemin hazırlayan Dersim katliamını savunan CHP’dir.

Sokaklarda kadınları gençleri tekmeleyen, tıpkı Naziler gibi Çingeneleri hedef alanlar MHP’lilerdir.

CHP-MHP Bloku, Kürt sorununun çözümünü engellemek, Ergenekon ve darbe soruşturmalarını durdurmak, 2011 seçimlerine giden süreçte kaos planlarına zemin hazırlamak için elinden geleni yapıyor.

Manisa’da ve Edirne’de faşistleri sokağa döken darbe heveslilerine karşı bir an önce soruşturma başlatılmalıdır. Buralarda gerçekte ne olduğu ve kimlerin rol aldığı halka açıklanmalıdır.

Türkiye’nin yakın tarihi kontrgerillanın provokasyon, katliam ve darbelere sürekli zemin yaratmasının tarihidir. Kozmik belgeler açıklanmalıdır. Suçlular yargılanmalıdır.

Demokrasiden, barıştan, hakların kardeşliğinden, özgürlükten yana olan herkesi 23 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’te İstanbul’da Tünel Meydanı’nda buluşmaya, darbecilere karşı ses çıkarmaya davet ediyorum..."


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0