Diyarbakýr'da milyonlar 'BARIÞA EVET' dedi!

24 Mart 2013 14:12  

 

Diyarbakýr'da milyonlar 'BARIÞA EVET' dedi!

Küresel Barýþ ve Adalet Komisyonu'ndan 21 Mart 2013 Diyarbakýr Newroz'u ile ilgili yapýlan açýklamada "Kürtler, 'savaþmayalým, barýþalým' diyor, Hükümet de savaþýn bitirilmesi konusunda “Ýmralý süreci”ni baþlatarak ve devam ettirerek olumlu bir inisiyatif göstermiþtir. Ayný yönde çabalarýn TBMM çalýþmalarýna da yansýmasýný bekliyoruz. Artýk vazgeçmek yok, bir daha savaþ istemiyoruz." dendi.

Küresel Barýþ ve Adalet Komisyonu tarafýndan yapýlan açýklama þöyle;

"Öyle günler vardýr ki, toplumlarýn ve ülkelerin tarihinde yeni ufuklar açar, yeni baþlangýçlar için dönüm noktasý olur. 2013 Newrozu da iþte böyle bir baþlangýcýn iþaretlerini verdi.

Diyarbakýr’da milyonlar, Türkiye halklarýnýn ve bütün dünyanýn gözü önünde ‘barýþa evet’ dedi. Barýþ umutlarýmýz arttý, 30 yýldýr süren savaþ sona eriyor. Her yerde barýþýn diliyle konuþulacak.

Diyarbakýr’da okunan mesaj gayet açýk ve net: “Halayla horon, zeybek kardeþtir. Öfkeyi, acýyý, nefreti bir yana býrakýp, helalleþebilmeliyiz. Bu bir son deðil, yeni bir dönemin baþlangýcýdýr. Çabalar boþa gitmedi, Kürtler kimliðini yeniden kazandý. Silahlý direniþ bitti, sýra demokratik siyasette. Artýk silahlar sussun, fikirler ve siyaset konuþsun.”

Kýsacasý Kürtler, “savaþmayalým, barýþalým” diyor.

Hükümet de savaþýn bitirilmesi konusunda “Ýmralý süreci”ni baþlatarak ve devam ettirerek olumlu bir inisiyatif göstermiþtir. Ayný yönde çabalarýn TBMM çalýþmalarýna da yansýmasýný bekliyoruz.

Artýk vazgeçmek yok, bir daha savaþ istemiyoruz.

Yýllar boyunca çok acý yaþandý. Ama iþte bu kirli ve korkunç savaþ bitiyor. Biz savaþ karþýtlarý olarak bundan mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar barýþ için emek harcayan, fikir üreten, meydanlarý dolduran herkese teþekkür ederiz. Bundan sonra adýnýz bu barýþla anýlacak.

Barýþýn kalýcý olmasý için önümüzde yapýlmasý gereken önemli iþler var, özellikle TBMM’ye büyük görevler düþüyor. Ama hep birlikte en önemlisini gerçekleþtirdik, barýþa giden yolu açtýk. Buradan dönüþ yok.

Gençler daðlarda ölmeyecek, analar aðlamayacak. Bundan büyük sevinç olur mu?

Barýþa evet."

22 Mart 2013

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0