Dink cinayetinde şok iddia

20 Ocak 2010 12:00  

 

Dink cinayetinde şok iddia

'Ogün Samast'ın geleceğini emniyet biliyordu'

Dink ailesinin avukatı Bahri Belen, katil zanlısı Ogün Samast’ın İstanbul’a gelişinin iki gün önce emniyet tarafından bilindiğini savundu.

İSTANBUL - Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı.

Dink ailesinin avukatı Bahri Belen, katıldığı bir televizyon programında, son duruşmadan önce ortaya çıkan bir belgeyi açıkladı.

Belen, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbaharat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in imzası bulunan belgeyle, Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast'ın İstanbul'a gelişinin emniyet tarafından önceden bilindiğini iddia etti.

Avukat Belen, şunları söyledi: "İddianamede ve bu davanın belgeleri içinde olmayan bir şeyi, bir önceki duruşma öncesi dosyaya gönderilen bir belge... Bu eski Trabzon Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olan kişinin imzasıyla geldi. Bugüne kadar yok, dosyada görmedik. Diyor ki; 'Ogün Samast'ı İstanbul'a geldiğinde arkadaşları karşıladı'. Eğer emniyet, Ogün Samast'ın İstanbul'a gelişini 2 gün önceden biliyorsa ve bunu Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı mahkemeye yazabiliyorsa, bunu bugüne kadar neden söylemedi?"

Belen, “Devlet, işleneceğini bildiği cinayetleri engellemiyormuş, bunları öğrendik” dedi.


ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0