Demokrat-Yargı YARSAV’a karşı

17 Aralık 2009 19:40  

 

Demokrat-Yargı YARSAV’a karşı

Anayasa Mahkemesi raportörü Can ve 5 hukukçu, “Demokrasi ve Özgürlük İçin Yargıçlar ve Savcılar Birliği”nin kuruluş dilekçesini bugün veriyor

• Hakimler ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV) özellikle Ergenekon davası sürecinde takındığı tavırdan rahatsız olarak YARSAV’dan istifa eden hakim ve savcılar “Demokrasi ve Özgürlük İçin Yargıçlar ve Savcılar Birliği” kısa adı ise “Demokrat - Yargı” olan dernek için çalışmaları son aşamaya getirdi. Kendilerini ‘demokrat’ olarak nitelendiren ve anti militarist tüzükleri ile dikkat çeken derneğin kurucu isimleri arasında Anayasa Mahkemesi raportörü Doç. Dr. Osman Can da bulunuyor.

OSMAN CAN VE ÜMİT KARDAŞ VAR

YARSAV’ı “militarist söylem geliştirmekle” eleştirerek istifa eden Osman Can ile birlikte 5 hakim, derneğin kuruluş dilekçesini bugün verecek. Geçici yönetim kurulunu Can ile birlikte Beypazarı Hakimi Orhan Gazi Ertekin, Kazan hakimi Kemal Şahin, emekli askeri hakim Ümit Kardaş ve Ödemiş hakimi Faruk Özsu oluşturacak.

TARAFSIZLIK, MİLİTARİZM KARŞITLIĞI

“Özgürlükçü demokratik ilkeler çerçevesinde ideolojik tarafsızlığın esas alınacağı” belirtilen dernek tüzüğünde “Dernek, militarizmi hukuk devletinin inşası önünde ciddi bir engel olduğunu kabul eder” deniyor. Tüzükte tüm devlet aygıtıyla birlikte TSK’nın da demokrasi ilkeleriyle temel hak ve özgürlüklere kayıtsız-şartsız bağlı kılınmasının bağımsız - tarafsız yargı kültürü bakımından yaşamsal olduğu” ifade edildi.

ÖZGÜRLÜKÇÜ VE DEMOKRATİK LAİKLİK

Derneğin laiklik anlayışı “Özgürlükçü düzende barış aracı olan laikliğin, özgürlükçü ve demokratik felsefesiyle ve önkoşulsuz biçimde Türkiye’de uygulanmasını savumak” ifadesiyle anlatıldı.


Star Gazete

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0