Demokrat Radyo’nun Genel Yayın Koordinatörü Nadiye Gürbüz Balçova'da gözaltına alındı.

04 Şubat 2009 12:30  

 

Demokrat Radyo’nun Genel Yayın Koordinatörü Nadiye Gürbüz Balçova'da gözaltına alındı.

BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN SESİ
107.3 DEMOKRAT RADYO

4 Şubat 2009

BASINA VE KAMUOYUNA

Radyomuz

Genel Yayın Koordinatörümüz Nadiye Gürbüz’ün Balçova’daki evi bugün sabah saat 05.30 sıralarında çok sayıda sivil polis tarafından basıldı. Silahlı polislerin de aralarında bulunduğu baskın sırasında, ev darmadağın edildi. Nadiye Gürbüz daha saat 07.15 sıralarında, hakkında yürütülen bir soruşturma gerekçe gösterilerek gözaltına alınarak Bozyaka’daki İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ni götürüldü. Gürbüz’ün hakkındaki “yakalama” kararının İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından verildiği için, gün içerisinde İstanbul’a götürüleceği belirtildi.

Görebildiğimiz kadarıyla evde bulunan laptop bilgisayar ile bir bilgisayarın hard diskine el konuldu. Arama, radyomuzun avukatları beklenmeden hukuka aykırı bir biçimde yapıldı. Bu hukuksuzluğa karşı ev aramasında tutulan tutanak, tarafımızdan imzalanmadı. Bir anda bütün odalarda arama başlatıldı, aramalar ilk dakikalardan itibaren sadece polisler tarafından yapıldı. Arama sırasında evin bulunduğu sokak ile apartmanın çevresi, silahlı sivil polisler tarafından sarıldı.

Kamuya açık bir yayın faaliyetinin sorumluluğunu yürüten koordinatörümüz Nadiye Gürbüz’ün gözaltına alınmasını kınıyor, derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

İZMİR DEMOKRAT RADYO

İrtibat için tel: 0 232 278 89 59
demokratradyo@demokratradyo.com<
/a>

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0