Davos'a karşı Belem

30 Ocak 2009 12:48  

 

Davos'a karşı Belem

"Davos Zirvesi"ne alternatif olarak Brezilya’da “Başka Bir Dünya Mümkün” ana fikri ile başlayan "9. Dünya Sosyal Forumu" yağmur ormanlarıyla çevrili Amazon kenti Belem’de yapılıyor.

Dünya kapitalist sisteminin karar verici yöneticilerini buluşturan "Davos Zirvesi"ne alternatif olarak Brezilya’da “Başka Bir Dünya Mümkün” ana fikri ile başlayan "9. Dünya Sosyal Forumu" yağmur ormanlarıyla çevrili Amazon kenti Belem’de yapılıyor. Altı gün sürecek foruma 100 bini aşkın kişi katılıyor. "9. Dünya Sosyal Forumu"(WSF), 27 Ocak Salı günü düzenlenen coşkulu yürüyüşle başladı. Dünya Sosyal Forumu’nda 29 Ocak Perşembe günü yapılacak “Latin Amerika Halkalarının Entegrasyonu Olasılığı” isimli toplantıya Devlet Başkanları Hugo Chavez (Venezüella), Evo Morales (Bolivya), Rafael Correa (Ekvador) ve Fernando Lugo (Paraguay) da katılacak.

Bu yıl 9. kez yapılan "Dünya Sosyal Forumu", yağmur ormanlarıyla çevrili bir Amazon kentinde renkli bir yürüyüşle başladı. Davos zirvesine alternatif olarak Brezilya'nın Belem kentinde "Başka Bir Dünya Mümkün"ana fikri etrafında başlayan forumun açılış yürüyüşüne davullar ve geleneksel dans gösterileri eşliğinde 50 bin kişinin katıldığı belirtiliyor. Katılımcılar, dünyadaki ekonomik kriz alternatif kalkınma modelleri geliştirilmesi taleplerini haklı çıkardığı için bu yılki forumun daha hayati öneme sahip olduğuna dikkati çekiyor. Altı gün sürecek Belem'deki foruma, bu yıl yaklaşık 100 bini aşkın kişinin katılması bekleniyor.
İlki 2001’de Brezilya'nın Porto Alegre kentinde yapılan Forum’a, her ülkeden çevreciler, anarşistler, sosyalistler, sendikacılar, militanlar, yerliler gibi çeşitli kesimlerin temsilcileri katılıyor. Forum kapsamında çeşitli atölye çalışmaları, seminerler, toplantılar yapılıyor.

"9. Dünya Sosyal Forumu"(WSF), 27 Ocak Salı günü düzenlenen coşkulu yürüyüşle başladı. Dünya Sosyal Forumu’nda 29 Ocak Perşembe günü yapılacak “Latin Amerika Halkalarının Entegrasyonu Olasılığı” isimli toplantıya Devlet Başkanları Hugo Chavez (Venezüella), Evo Morales (Bolivya), Rafael Correa (Ekvador) ve Fernando Lugo (Paraguay) da katılacak. 

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0