Cuma günü Ýstanbul'da büyük yürüyüþ: 'Þemdinli-Hakkari, failleri besbelli'

22 Eylül 2010 17:49  

 

Cuma günü Ýstanbul'da büyük yürüyüþ: 'Þemdinli-Hakkari, failleri besbelli'

Hakkari'de gerçekleþtirilen ve 9 kiþinin hayatýný kaybettiði provokasyon, bir araya gelen ve aralarýnda, Ahmet Yýldýrým, Alaattin Dinçer, Behçet Çelik, Burak Demir, Cafer Solgun, Doðan Tarkan, Eren Keskin, Ferhat Kentel, Garo Paylan, Hakan Gürel, Hülya Yer, Hürryet Þener, Ýsmail Erdoðan, Leman Yurtsever, Leyla Ýpekci, Mahmut Sürmeli, Mithat Sancar, Mücteba Kýlýç, Nuran Yüce, Özden Dönmez, Roni Margulies, Þenol Karakaþ, Taner Koçak, Veysi Altay, Yalçýn Ergündoðan, Yýldýray Oður, Yýldýz Önen, Zeynep Tanbay'ýn bulunduðu yurttaþlarýn çaðrýsý ile Ýstanbul'da protesto edilecek.

24 Eylül Cuma günü saat 19:00'da Beyoðlu'nda, Galatasaray Lisesi önünden Taksim Tramvay Duraðý'na yapýlacak olan yürüyüþle ilgili yapýlan çaðrý þöyle:

HAKKARÝ KATLÝAMI, BARIÞIN SESÝNÝ SUSTURAMAZ!'

"Hakkâri'de gerçekleþen bombalý saldýrýyla ilk kez karþýlaþmýyoruz. Ýlk kez parçalamýyor bombalar sivillerin, bebeklerin bedenini. Hakkari'de karþý karþýya kaldýðýmýz ilk provokasyon deðil. Barýþ için umutlar ne zaman yeþerse, sorunun muhataplarýyla görüþmeler ne zaman baþlasa, derin güçler harekete geçiyor.

Þemdinli'yi de biliyoruz, Hakkâri'yi de.
Provokasyonlarý biliyoruz.
Failleri biliyoruz.
Savaþý isteyenleri, birkaç haftalýk ateþkese bile tahammül edemeyenleri biliyoruz.
"Ýyi çocuklarý" yakýndan tanýyoruz.

Ama bir þeyi daha biliyoruz: Barýþ, mutlaka ama mutlaka kazanacak!

Bu yüzden, bizler, Hakkari'yi kana bulayan karanlýk ruhlu bombacýlarýn yakalanmasý, bu eylemi planlayan, örgütleyen ve uygulayanlarýn açýða çýkartýlmasý için 24 Eylül'de Ýstanbul'da tüm kamuoyunu, tüm barýþtan yana olanlarý birlikte yürümeye çaðýrýyoruz: 'Þemdinli-Hakkari, failleri besbelli!..'

Ahmet Yýldýrým, Alaattin Dinçer, Behçet Çelik, Burak Demir, Cafer Solgun, Doðan Tarkan, Eren Keskin, Ferhat Kentel, Garo Paylan, Hakan Gürel, Hülya Yer, Hürryet Þener, Ýsmail Erdoðan, Leman Yurtsever, Leyla Ýpekci, Mahmut Sürmeli, Mithat Sancar, Mücteba Kýlýç, Nuran Yüce, Özden Dönmez, Roni Margulies, Þenol Karakaþ, Taner Koçak, Veysi Altay, Yalçýn Ergündoðan, Yýldýray Oður, Yýldýz Önen, Zeynep Tanbay"


Sesonline.net


 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0