CHP Konak adayı Hakan Tartan

27 Şubat 2009 19:23  

 

CHP Konak adayı Hakan Tartan

Hürriyet Gazetesi'nin Ege Bölge Temsilcisi Tartan, adaylığı düşürülen Karataş'ın yerine aday gösterildi

CHP Konak Belediye Başkan Adayı il başkanlığında düzenlenen toplantıda Hakan Tartan olarak açıklandı. Adaylığını kendisi için hoş bir gelişme olarak nitelendiren Tartan, "İzmir'den Türkiye'ye yayılacak ümit ışığını yakmaya başlayacağız" dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı görevinin ardından Konak Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Kemal Karataş'ın adaylığının iptal edilmesi nedeniyle CHP Konak Belediye Başkanlığı görevine Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları'ndan Hakan Tartan aday gösterildi. Adaylığını kendisi için hoş bir gelişme olarak nitelendiren Tartan, şimdiye kadar hiç bir göreve kendisinin talip olmadığını, her zaman kendisine görev verildiğini dile getirdi. İzmir adına iyi işler yapmak için çalıştığını belirten Tartan, "Görevin büyüğü küçüğü olmaz. İzmir benim sevdam. Bize bu görev verildi, biz de hedefe kilitlenerek önemli bir başarı elde edeceğiz. İzmir'den Türkiye'ye yayılacak ümit ışığını yakmaya başlayacağız" dedi. Muzaffer Tunçağ'ın da kendisinin yakın dostu olduğunu ve Konak'ta sevilen bir başkan olduğunu belirten Tartan, siyasetin zaman zaman kan değişikliğini gerekli gördüğünü ifade etti. Kendisini çağdaş yaşamın savunucusu olarak nitelendiren Tartan, "Biz şimdiye kadar yapılan hizmetlere katkı koyacağız. Benim ki çorbada bir tuz olacak. Hazırlanan yemeğe bir kaç damla tuz serpmeye çalışacağım. İzmir'in gülen yüzü olacağız" dedi. İsminin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için konuşulduğunun hatırlatılması üzerine Aziz Kocaoğlu'nun kendisinin yakın dostu olduğunu belirten Tartan şöyle konuştu: "Ben yaşamım boyunca hiç bir göreve talip olmadım. Sadece koltuk peşinde koşan yaklaşımı doğru bulmuyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için yapılan anketlerde beni de göreve layık buldukları ortaya çıktı. Ama ben açıklamalarımda her zaman Aziz Kocaoğlu görevdeyken o göreve talip olmanın doğru olmadığını vurguladım. Şimdi de büyükşehirin şapkası altında görevimizi gerçekleştireceğiz. Büyükşehirden başlayarak İzmir'in 30 ilçesinde inşallah çok iyi bir sonuç alacağız"

"ERDAL İZGİ'YE BAŞARILAR DİLERİM"

DSP'nin CHP'nin kardeş partisi olduğunu belirten Tartan, DSP Konak Belediye Başkan Adayı Erdal İzgi'ye de başarılar diledi. Oylarının Konak'ta yüzde 60 altına inmeyeceğini dile getiren Tartan, "Bizde taşın altına elin sokulması gerekirse onun sorgulaması yapılmaz. Başka yerlerde olduğu gibi emir komuta zinciri içinde değil, el ele, omuz omuza, yürek yüreğe ve yan yana hareket edilir. Bundan sonra İzmir bizden çok şey bekliyor" dedi.

TARTAN'DAN AMPÜL YORUMU

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nun konuşması sırasında toplantı salonunun ışıklarının sönmesi üzerine yorum yapan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Hakan Tartan, "Adaylık benim için hoş bir gelişme oldu. Hoş bir gelişme olması .salondaki ampüllerin patlamasından da belli oluyor" dedi. Tartan'ın bu sözleri salondaki partililer tarafından alkışlarla desteklendi.

Habertürk

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0