Bir dönüm noktası: 2010

01 Ocak 2010 02:48  

 

Bir dönüm noktası: 2010

Sevgili okuyucular, evvelâ hepinizin yeni yılını kutlar, 2010 yılında sağlık, âfiyet ve mutluluklar dilerim.
Türkiye 2010 yılına gergin ve endişeli bir ortamda girdi. Son günlerde meydana gelen olayları sıralayıp da bu dumanlı havayı bir de ben tekrarlamak istemiyorum.
Lâkin ben 2010 yılının bu ilk gününde çok iyimserim. Bu iyimserliğim safiyane bir güven duygusundan veya hüsnüniyetli bir temenniden ibaret değil. 2009 yılının son çeyreğinde hızlanan bazı gelişmeler, 2010 yılının bir dönüm noktası teşkil ettiğini ve bu yıldan itibaren Türkiye’nin önünün açılacağını gösteriyor.
***
Önce, demokratik rejim cephesindeki kıpırtılar, bence demokrasinin artık tamamen işleyebileceğinin işaretlerini ve müjdesini veriyor.
TSK ekseninde meydana gelen olaylar ve Ergenekon Soruşturmasıyla ortaya çıkarılan hakikatler, askerî müdahaleler döneminin artık sonuna gelindiğini gösteriyor. Ağustos 2010 Şûrası’ndan sonra askerin tamamen kendi esas görevine döneceğini düşünüyorum. Aksi takdirde zaten hiçbir olumlu gelişmenin kaydedilmesi mümkün değil ki, bu ihtimali düşünmek bile istemiyorum.
2010 yılında Ergenekon Dâvası da sonuçlanacak ve suçu sabit görülenler cezalandırılacaklardır. Bu ise, Türkiye’de resmî devlet görevlilerinin de içinde bulunduğu ‘çeteleşme’nin tasfiyesi demektir.
***
2010 yılında ‘Demokratik Açılım’ hem Türkiye genelinde, hem de Güneydoğu özelinde başarıya ulaşacaktır.
Türkiye genelinde, rejimdeki ‘demilitarizasyon’, Anayasa tâdilleri ve Yargı Reformu, demokratik açılımın temel maddelerini oluşturacaktır.
Güneydoğu özelinde, teröristler dağdan indirilecek ve terör olayları asgarîye düşürülecek; millî birlik ve bütünlük zedelenmeden kültürel talepler karşılanacak ve bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına hız verilecektir.
***
2010 yılında ekonomik kriz sona erecek ve Türk ekonomisi yüzde 5 civarında büyüme hızına ulaşacaktır.
Ekonomik krizin rehabilitasyonu dönemine girilecek ve özellikle işsizlik sorunu üzerinde durulacaktır.
***
2010 yılında dış politikada Türkiye’nin dünyadaki yeri ve önemi iyice anlaşılacak; Türkiye ‘merkez ülke’ konumunu muhafaza ederek bir ‘küresel güç’ olma yolunda koşusunu hızlanarak sürdürecektir.
***
2010 yılı, gerçek bir dönüm noktası olacak ve 2011’den itibaren başlayacak olan ‘Büyük Türkiye’ devresinin geçiş yılını teşkil edecektir.
Bu yazdıklarıma samimiyetle inanıyor ve Allah’tan milletimize yardımcı olmasını diliyorum.


Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0