|
|
Patatesli, kıymalı, kaşarlı börek
12 Mayıs 2008
|
|
Moshe
|
Malzemeler:
Yeteri miktarda; patates, kıyma, soğan, kaşar peyniri, süt, tereyağı (canınızı seviyorsanız asla margarin kullanmayın), yufka ve gerekli tuz-baharatlar.
Patatesler mini mini doğranır. Kıyma ve ince doğranmış soğanla pişirilir.
Tepsiye üç kat serilmiş yufkaların üzerine düzgünce serpiştirilir. Her bir kare dilim börek parçasına denk gelecek şekilde yine ince kesilmiş kaşar peynirleri yerleştirilir. Üç kat daha yufka serilir.
Son serilen yufkaların üzerine 2 bardak soğuk süt gezdirilir. 5 dakika sütün her katmana nüfus etmesi beklendikten sonra orta derecede ısıtılmış fırına sürülür. Ve yine orta ateşte pişirilir.
Tavsiye: En üst tabakaya yumurta sarısı sürülüp, susam serpiştirilirse daha iştah açıcı bir görüntü elde edilebilinir.
Afiyet olsun :)
|
|
|
|
|
|
14 Mayıs 2008
|
|
hurkus
|
Sayın Moshe,
bu gidişle her güne bir tarif yazacaksınız, pek de iyi yapacaksınız. Özellikle çalışanlar ve de yalnız yaşayanlar için son derece pratik tarifleriniz var.
Devamını bekliyoruz. :D
Hürkuş
|
|
|
|
19 Mayıs 2008
|
|
Moshe
|
En sevdiğim uğraşlardan biriside yemek yapmak olduğu için fırsat buldukça yepyeni buluşlarımı site müdavimlerinin istifadesine sunacağım :)
|
|
|
|
Uyarı
|
|
Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.
Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.
Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.
|
Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
0
|