ForumBizi Biz Yapan Öykülerimiz  Yeni Konu 

Birbirimizi Fazla Alkışladık

03 Şubat 2008

Moshe

Bu hikaye Mine Kırıkkanat adlı yazara aittir. Sanırım 1998 yılında okumuştum ve yazının çıktısını alıp saklamıştım ama bir yerden başka bir yere taşınırken yitirdim. Yazının asıl adı Guguk Kuşları.

O zaman ki radikal gazetesi arşivlerinden de baktım ama aynı yazıyı bir daha bulamadım. Sizlere ezberimde kaldığı kadarıyla anlatacağım.

İki sevgili Paris'de bir kafeterya ya gelmiştir. Masalar o kadar küçük ve sandalyeler birbirlerine o kadar yakınmış ki insanlar sanki birbirlerine daha yakın olsunlar diye dizayn edildiğini düşünedursun işletmecinin asıl amacı daha fazla masa atıp daha çok müşteri alabilmekmiş.

Bu iki sevgili aslında oraya ilişkilerine bir son vermek için son konuşmalarını yapmaya gelmişler. Artık herşey bitmiş.

Erkek şöyle bir hikaye anlatmış; Zamanında bir tiyatroda çok ünlü bir oyuncu sahne alacakmış. Salon daha oyunun başlamasına çok varken bile tıklım tıklım dolmuş. Herkes sabırsız bu büyük oyuncunun oynunu merakla bekliyormuş. O zamanın adetleri üzerine oyuncu oyundan önce perdenin önüne gelip izleyicileri selamlamış.

Salonda korkunç bir alkış tufanı 15 dakikadan fazla ayakta alkışlamışlar. Alkışlar bir türlü bitmek bilmiyormuş. Çok uzun bir alkışlamanın sonunda tüm seyirciler oturmuş ve oyuncunun teşekkür konuşmasını beklerken usta oyuncu şöyle demiş "Beni o kadar fazla alkışladınız ki rolümü unuttum. Üzülerek söylüyorum ki bu akşam ki oynu oynayamayacağım. Herkese iyi akşamlar"

Seyirciler bunun bir şaka olduğunu üşünmüşler ama aradan geçen uzun zaman sonrasında bile perde açılmayınca şaka olmadığını anlamışlar. Ve o gece o oyun oynanmamış.

Bu hikayeyi anlattıkdan sonra eski sevgilisinin gözlerine bakarak; "Galiba birbirimizi fazla alkışladık ve artık kim olduğumuzu bilmiyoruz" demiş.

Ve tokalaşıp, ayrılmışlar.

Mine Kırıkkanat'ın zamanında yazdığı bir köşe yazısından aklımda kaldığınca anlattım.

NOT: Buna benzer bir düşünce Çernişevski'nin Nasıl Yapmalı adlı eserinde de konu edimiştir. Ama muhteviyatı bakımından ikisi birbirinden çok farklı.
03 Şubat 2008

sultan

:D Çok güzellllllll:)))Çok doğru!!!Az alkışşşşşşşşşşş...:)))
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0