deepblueeagle
|
PAULINE CROZE
Güzelsin
Çünkü cesursun
Mutluluk veren gözlerine bakmak ne güzel
Ama sana veda öpücüğü vermek zorundayım
Pauline Croze. Fransız. Parisli. 79 doğumlu. Gitarist, şarkıcı, şarkı sözü yazarı, besteci. Fransız müziğini, Fransız şarkılarını (chanson) sevenlerin dinlemekten bıkmayacakları bir müzisyen.
Parizyen, flu, buğulu, duyarlı, estetik, yumuşak, romantik, melodik, armonik, ritmik, çok çok Fransız bir müzik. Yağmurlu, gözyaşlı, içten, bireysel şarkılar. Biraz esprili ve umutlu aynı zamanda.
Jane Birkin’den bu yana birçok kadın müzisyeni andıran etkileyici bir vokal ve sakin, yumuşak gitar.
Biraz Camille, biraz Bjork biraz da Fiona Apple havası var.
Sesi çok özel, insanın kalbine işliyor. Şarkılarında daha çok kendini anlatıyor. İç dünyasını. İlişkileri. Fransız ne de olsa. Fransızlar, ilişkilere bayılırlar filmlerde, romanlarda, şarkılarda. Aşk hikayelerine bayılırlar. Pauline de ruhuyla söylüyor, içinden geldiği belli. İyi müzisyenlerde olan kişisellik var onda.

Sade müzik. Gitar ve ses. İlk albümünde akustik gitar ve ses vardı. İkinci albümünde biraz elektriklendi. Grubu büyüdü. Biraz daha rock, indie, cazımsı, dansvari oldu. Biraz akustik folk biraz da pop. Azıcık groove, azıcık trip hop. Bütün ritmler var yani. Ama özellikle akustik ve vokal.
2005’de ilk albümünü çıkardı. Pauline Croze adıyla. T’es Beaus, Mise a Nu, M’en Voulez- Vous, Quand Je Suis Ivre, Larmes, Tita, Dans la Chaleur des Nuits de Pleine Lune şarkıları ile sevildi. 2007’de ikinci albümü Un Bruit Qui Court geldi. Bu albümdeki birçok şarkı sevildi. Faux Contacts, Le Jours de Foule, Baiser d’adieu, Legere, Quand Nous Voulons Vivre gibi.

Kırılgan, yumuşak Fransız müziğini sevenler ve özleyenler kaçırmasın. Fiziği ve duruşuyla Charlotte Gainsbourg’u anımsatıyor üstelik. Nette bulabilirsiniz kliplerini. Amazon veya Fnac’tan satın alabilirsiniz.
|