Bergama'daki orman yangını kontrol altında

22 Ağustos 2010 22:52  

 

İzmir'in Bergama ilçesinde, Göçbeyli beldesindeki ormanlık alanda dün çıkan yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bergama'nın Yukarı Ilgındere ve Aşağı Ilgındere mevkilerinde dün saat 13.45'te çıkan orman yangınının, kontrol altına alındığını kaydetti. Yangına, 41 arozöz, 10 su tankeri, 10 yer ekibi, 10 dozer, 10 helikopter, 46 teknik eleman, 2 amfibi uçak ve 500 orman yangın işçisinin katıldığı ifade edildi.

Etkilediği alan 600 hektarı buldu
Giriş tarihi : 22.08.2010, Pazar 14:19 Güncelleme : 14:20 İzmir Valisi Cahit Kıraç, Bergama ilçesi Göçbeyli beldesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün öğleden sonra başlayan yangında 600 hektar alanın zarar gördüğünü tahmin ettiklerini bildirdi. Vali Kıraç, söndürme çalışmaları devam eden yangınla ilgili incelemede bulunmak üzere bölgeye geldi. Devletin afetle ilgili çalışma yapan tüm birimlerinin bölgede olduğunu kaydeden Vali Kıraç, 10 helikopter, 1 uçak, 50 arazöz, 11 dozer, 500 işçi, civar köylerinden vatandaşlar, arama-kurtarma birliği ve jandarma ekiplerinin bölgede canla başla çalışma sürdürdüğünü belirtti.

Vali Kıraç, şunları söyledi: ''Dün öğleden sonra küçük bir alanda başlayan yangının bugün 600 hektar civarına ulaştığını tahmin ediyoruz. Söndürme çalışmaları bitmediği için tam tespit edilemiyor. Ormanlık alan, zeytinlikler zarar gördü. Bölgede müthiş bir rüzgar var. Çalışmalar devam ediyor. Akşam boşaltılan Aşağıılgındere ve Yukarıılgındere köylerinde, vatandaşlar evlerine döndü. Rüzgar olduğu sürece, son alev söndürülmeden 'yangın kontrol altına alındı' diyemiyoruz. Ancak canla başla çalışmalar devam ediyor, vatandaşlarımız endişe etmesin.''

Yukarıılgındere Muhtarı Rahmi Biber ve köylülerle muhtarlıkta bir araya gelen Kıraç, vatandaşlara ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu. Vali Kıraç, 6 ilin orman yangını söndürme ekiplerinin ve Türk Kızılayının bölgede olduğunu, İl Tarım Müdürlüğüne talimat vereceğini, hasar gören tarım alanlarının tespit edileceğini, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla vatandaşların mağduriyetinin giderileceğini söyledi. Yangının nedeninin tespit edilemediğini belirten Kıraç, genel olarak orman yangınlarına insan faktörünün yol açtığını bildiklerini ifade etti. Vali Kıraç, köylülerin barınmasına yardımcı olan Göçbeyli ve Bergama belediye başkanlarına teşekkür etti.

Yeni Asır

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0