BASIN AÇIKLAMASI SONRASINDA LÝNÇ GÝRÝÞÝMÝ

10 Ocak 2010 02:58  

 

BASIN AÇIKLAMASI SONRASINDA LÝNÇ GÝRÝÞÝMÝ

Yasadýþý örgüt üyeliðinden 5 kiþinin tutuklanmasýný protesto için geçen haftadan bu yana Edirne'ye girmeye çalýþan grup, basýn açýklamasý yaptý. Çevrede toplanan kalabalýk, gruba saldýrdý.

EDÝRNE - Terör örgütü DHKP-C'nin propagandasýný yaptýklarý gerekçesiyle tutuklanan 5 kiþiye destek vermek isteyen grup, Saraçlar Caddesi'ndeki PTT Bölge Müdürlüðü önünde basýn açýklamasý yapmak istedi. Bunu öðrenen kiþiler de bölgede toplanmaya baþladý.

Göstericiler “Amerika defol bu vatan bizim, Amerika’ya hayýr dedikleri için tutuklanan vatansever gençler serbest býrakýlsýn” yazan bayrak açtý.

Basýn açýklamasýnýn tamamlamasýnýn ardýndan çevrede toplanan kiþiler, grup üyelerine tepki göstererek saldýrdý.

"Biz PKK'lý deðiliz, Amerika'ya karþýyýz. Bizi karýþtýrmayýn" demeleri göstericileri kurtarmadý. 200’ü aþkýn kiþi, göstericilere saldýrdý. Bazý göstericiler yerlerde tekmelendi.

Saldýrý sonucu 1 kiþi yaralanýrken, gruptaki bir kiþi de iþyerine sýðýndý. Eylemci, camlar kýrýlarak dýþarý çýkarýldý. Göstericiler daha sonra olay yerinden kaçtý.

OTOGAR DA DEVAM ETTÝ
Linç giriþimine uðrayanlar kentten ayrýlmak için Edirne Otogarý'na geldi. Ýstanbul'a gitmek üzere otobüse binen 6 kiþiye otogarda toplanan vatandaþlar tepki gösterdi.

Bunun üzerine çok sayýda jandarma ve polis ekibi, otobüsteki sözkonusu kiþileri araçtan indirerek, jandarma aracýna aldý.

Jandarma ekipleri yoðun güvenlik önlemi altýnda 6 kiþiyi, TEM Otoyolu Edirne Turnikeleri'ne kadar götürerek burada Ýstanbul'a giden bir otobüse bindirdi.

Jandarma ekipleri, il sýnýrýna kadar da otobüse eþlik etti.


ntvmsnbc.com


Haberin videosunu izlemek için týklayýn
:

Saldýrganlardan eylemcilere tekme tokat dayak


 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0