Başbuğ: Albayın bilgisayarında yazılmamış

16 Haziran 2009 11:06  

 

Başbuğ: Albayın bilgisayarında yazılmamış

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Taraf gazetisinde yayımlanan "İrtica Eylem Planı" belgesinde adı geçen Albay Dursun Çiçek'in bilgisayarlarının incelendiğini belirterek "O bilgisayarlarda böyle bir şey yazılmamış" dedi. 

İSTANBUL - Hürriyet gazetesine konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, belgede adı geçen Albay Dursun Çiçek’in böyle bir çalışma yapmadığını söylediğini kaydetti.

İlker Başbuğ, Albay Çiçek’in bütün bilgisayarlarının incelendiğini söyledi. Başbuğ, “O bilgisayarlarda böyle bir şey yazılmamış" diye konuştu.

Orgeneral lBaşbuğ, "Komuta kademesinden, yani sizlerden böyle bir çalışma talimatı verildi mi?" sorusuna "Bana bu soruyu sormanız bile abestir, hakarettir. Böyle bir talimat kesinlikle verilmemiştir" ifadesini kullandı.

Başbuğ, olayın mahkemeye intikal ettiğini, on binde bir ihtimali bile dikkate alıp, çok temkinli konuştuklarını ve bu nedenle belgenin sahte olduğunu açıklamadıklarını kaydetti.

Belgenin kurye ile alınacağını kaydeden Genelkurmay Başkanı Başbuğ, askeri savcılığın kriminal incelemeyi tamamlamasının ardından net bir açıklama yapılacağını da vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Davacı olacağız" çıkışı hakkında ise "O konu siyasi giremem" diyen Başbuğ, askeri yargının da bağımsız olduğunu söyledi. 

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0