Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a köşe yazarları tepkisi

02 Mart 2010 22:32  

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a köşe yazarları tepkisi

İSTANBUL (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen haftaki Meclis grup konuşmasında gazetecilere yönelik eleştirileri nedeniyle köşe yazarları bir bildiri yayımlayarak, imza kampanyası başlattı. Sürekli güncellenen bildiride, Cüney Ülsever, Taha Akyol, Nazlı Ilıcak, Yasemin Çongar, Abdurrahman Dilipak ve Hadi Uluengin gibi isimlerin imzaları bulunuyor.

Köşe yazarlarının, "kontrolsuzkoseyazarlari.wordpress.com" sitesinde yayımlanan bildirilerinde, "Biz aşağıda imzası bulunan köşe yazarları, Başbakan Erdoğan'ın gazete patronlarının köşe yazarlarını kontrol etmesi gerektiğini savunan açıklamasının varlığımızı borçlu olduğumuz basın özgürlüğüne ve genel olarak "demokratik Türkiye' idealine aykırı, vahim bir tutum olduğunu düşünüyor ve bu açıklamayı protesto ediyoruz" denildi.

Sürekli güncellendiği ifade edilen bildiriye, şu ana kadar imza atan gazetecilerin isimleri ise şöyle:

"Avni Özgürel, Haluk Şahin, Ahmet Taşgetiren, Mümtazer Türköne, Cüneyt Ülsever, Mehmet Tezkan, Ferai Tınç, Hadi Uluengin, Yasin Aktay, Taha Akyol, Şahin Alpay, Ergun Babahan, Ayşe Böhürler, Ali Bulaç, Ahmet Hakan Coşkun, Cengiz Çandar, Yasemin Çongar, Abdurrahman Dilipak, Mustafa Erdoğan, Gülay Göktürk, Okay Gönensin, Nuh Gönültaş, Nazlı Ilıcak, Etyen Mahçupyan, Güngör Mengi, Nuray Mert ve Yıldıray Oğur."


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0