BARIÞIN SESÝ ÝZMÝR'DE YÜKSELDÝ

25 Eylül 2010 22:10  

 

BARIÞIN SESÝ ÝZMÝR'DE YÜKSELDÝ

Bireylerin katýlýmý ile oluþturularak Ýzmir'de kurulan "Ceylan Önkol Ýnisiyatifi", dün hem Ceylan Önkol'u andý, hem de 9 kiþinin yaþamýný yitirdiði Geçitli Katliamý'nýn faillerinin derhal açýða çýkartýlmasýný istedi.

Yaklaþýk 70 kiþinin katýldýðý basýn açýklamasýný Konak eski Sümerbank önünde yapan Ýnisiyatif, Türkçe, Kürtçe ve Süryanice, "Artýk Yeter", "Þemdinli ve Geçitli'nin failleri ayný" yazýlý dövizler taþýdý. Ýnisiyatif adýna basýn açýklamasýný okuyan Atacan Ak, Ceylan Önkol'un bir yýl önce bedeni parçalanarak öldürüldüðünü anýmsatarak, Ceylan'ýn failleri bulunmadan bu kez de Geçitli Köyü'nde 9 köylünün öldürüldüðünü belirtti. Atacan Ak açýklamaya daha sonra þu þekilde devam etti:

'Þemdinli'de yaþananlar unutulmadý. Ýnsanlar parçalanarak bebeklerin öldürülmesine tahammül etmek istemiyor. Ceylan Önkol'un bedeni daha geçen yýl paramparça edildi. Yine yürüyüþler düzenledik, yine çok öfkeliydik. Ceylan, evinin bahçesinde oynarken öldürüldü. Failleri elini kolunu sallayarak dolaþýyor. Geçitli'de yaþayan kardeþlerimizi ve kamuoyunu rahatlatacak adýmlar hükümet tarafýndan, yetkili makamlarca derhal atýlmalý. Deliller karartýlmamalý, bombalarý yerleþtiren ve patlatanlar derhal açýða çýkarýlmalýdýr. Kürt halkýna, çocuklara, yaþlýlara, sivillere uygulanan bu þiddete 'Artýk yeter', 'Edî bes e' diyoruz' dedi.


Sinan Canbay

24.09.2010






 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0