Bakan Ergin: Sesiniz duyuldu açlık grevini bırakın

24 Ekim 2012 23:01  

 

Bakan Ergin: Sesiniz duyuldu açlık grevini bırakın

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Sincan Cezaevi kampüsünde açlık grevi yapan hükümlü ve tutuklularla görüştü.

Bakan Ergin ziyaretinin ardından yaptığı basın toplantısında açlık grevleri konusunda şunları söyledi:

- 680 civarında tutuklu hükümlü açlık grevi yapıyor. Büyük bir titizlikle takip edip olumsuz bir durum oluşmaması için her türlü tedbiri aldık. Parti olarak önce insanı yaşatmak için yola çıktık ve var gücümüzle çalışıyoruz.

- Açlık grevleri cezaevlerinin koşullarıyla ilgili değil, cezaevi koşulları dışındaki konularla ilgili hepinizin bildiği taleplerdir. Türkiye evrensel demokrasi koşullarına ulaşmak için uğraşıyor ve son Ak Parti Kongresi’nde anadilde savunma hakkının 2023 yılı hedefleri içinde yer alması doğrultusunda bir çalışma başlattık. Bu çalışmaları Bakanlar Kurulu'nun dikkatine sunmak için hazırlanıyoruz.

- Bu eylemi yapan hükümlü ve tutuklulara söylüyorum: Kendi bedenleriniz, kendi sağlığınız, sizi sevenler ve sevdikleriniz için bu bayram arefesinde bu eylemden vazgeçmelerini söylüyorum. AB sürecinde mevcut şartlarını yenileyen, irade sahibi bir hükümeti var. Bu hedef noktasında güçlü bir yürüyüş üzerinde olduğumuzu da ifade ediyorum. İmkan dahilinde olan adımlar tarafımızdan atılıyor. Savunma tarafında çalışmalar yapılıyor.

- İlk günden bugüne kadar sivil toplum örgütleri ve siyaset kurumundan gelen tüm görüşme teklifleri karşılanmıştır. Bu konuyla ilgili çözüm arayışında olan, sorunu büyütmek değil küçültmek isteyen bir Adalet Bakanlığı bulmuştur. Herkes sorumluluğunun gereğini yerine getirmelidir. Ama yangına benzin dökmek isteyenler varsa onlar söz orucuna girsinler. Ya hayır konuş ya sus. Bu meselenin çözümü noktasında katkı sunacak olan varsa onlarla görüştük.

- Biz ümit ediyoruz bu eylemler sesini duyurmak için yapıldıysa bus es duyulmuştur. Bir takım çalışmalar da devam ediyor. Cezaevlerinde bulunan her kişi devlete emanet edilmiştir. Sağlıkları devletin sorumluluğu altındadır. Onlar için her türlü ihtimam gösteriliyor. Sağlık çalışanları teyakkuz halindedir. Hükümlü ve tutuklularla her gün temas ediyor, kontrolleri yapılıyor. Şu an için çok sıkıntı verici bir tablo yok ama konu önemsiz değildir. Bir tek kişinin burnunun kanaması bizim razı olacağımız bir sonuç değil.

Radikal

Son Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2012 23:34

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0